ŠTA JE MERMER?

Mermer je metamorfna stena koja nastaje kada se krečnjak ili dolomit podvrgava toploti i pritisku metamorfizmа. Sastoji se uglavnom od minerala kalcita (CaCO3), ali sadrži i druge minerale, poput minerala gline, lišajeva, kvarca, pirita, gvožđа i grafita. Mermer je obično svetlih boja. Kada se formira od krečnjaka sa vrlo malo nečistoće, biće bele boje, dok jedna koja sadrži nečistoće poput minerala gline, oksida gvožđa ili bituminoznog materijala može biti plava, siva, ružičasta, žuta ili crna. Može se koristiti u različite svrhe i namene. Mermer se često koristi kao građevinski materijal, u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, za skulpture i ukrasne predmete, u poljoprivredi i stočarstvu. Takođe se koristi za proizvodnju boja, kreča, kita, plastike, maltera, papira i drugih industrijskih proizvoda

PRIMENA MERMERA U ENTERIJERIMA I EKSTERIJERIMA

Mermer je našao svoju široku primenu u uređenju enterijera i eksterijera. Zbog lepih dezena i šara vrlo često se koristi za dekorisanje zidova, ali se takođe koristi za kuhinjske ploče i kuhinjska ostrva, trpezarijske stolove, klub stolove, kupatilske ploče za lavaboe, prozorske klupice, pultove, šankove, podove, oblaganje kamina, oblaganje zidova itd. Sem distrubucije i prodaje mermermih ploča IDEAL STONE se takođe bavi i kompletnim procesom izvođenja radova od mermera kao što su: sečenje, obrada i montaža.

POZIV NA SARADNJU

Ukoliko ste arhitekta, stolar, dizajner enterijera, kamenorezac, proizvođač nameštaja i sl, pozivamo Vas da zajedno budemo još veći tim. Proverite zašto su nam naši saradnici dugo godina verni. Obezbeđujemo Vam vrhunsku uslugu i uslove.

MERMER NERO MARQUINA

MERMER BRECCIA SARDA

MERMER BINACO CARRARA

MERMER RAIN FOREST GREEN

MERMER RAINFOREST GOLD

MERMER PORT LAURENT

MERMER EMPERADOR LIGHT

MERMER PIETRA GRIGIO

MERMER EMPERADOR DARK