MERMER NERO MARQUINA

Mermer Nero Marquina je kamen crne boje čija osnova podseća na tamno noćno nebo povremeno obasjano naizmenično svetlim belim štraftama. Ime je dobio po kamenolomima Baskije, iz kojih se ovaj kamen vadi. Kalcit je glavni mineral ove stene, prisutan u 98%.

 

Magija ovog intenzivnog mermera kada se pojavi na sceni u unutrašnjoj arhitekturi i savremenim dekorima jednostavno je fascinantna. Njegova elastičnost, izvanredni polirani završetak, prirodne teksture, raznolikost i bogatstvo boja samo su neke od osobina koje su od mermera učinile jedan od materijala koji su preferirali dekorateri i arhitekte.

 

Njegove nepravilne bele pruge, koncentrisane u većoj ili manjoj meri prema postavljanoj ploči, vizuelno podsećaju na slikarske poteze četkom na intenzivnom crnom platnu. Konačni efekat, veličanstveni baršunasti kameni plašt koji se rastvara u dekorativni ambijent, nudeći beskrajne estetske mogućnosti.

KARAKTERISTIKE I PREDNOSTI

Njegova elastičnost, izvanredan polirani završetak, prirodne teksture, raznolikost i bogatstvo boja samo su neke od osobina koje su od mermera stvorile jedan od materijala koji su preferirali dekorateri i arhitekte.

  • POVRŠINA:   Polirano, svila, saten
  • DEBLJINA:   6 mm, 12 mm, 20 mm
  • VELIČINA162×324
  • ASORTIMAN:MERMER

ELASTIČNOST

POLIRANI ZAVRŠETCI

PRIRODNE TEKSTURE

RAZNOLIKOST BOJA

BOGATSTVO BOJA

PRIMENA

Mermer NERO MARQUINA ima široku primenu u kućnom domaćinstvu. Mermer se koristi za izradu: stepeništa, kuhinjskih radnih ploča, kupatilskih ploča za lavabo, prozorskih klupica, prozorskih okapnica, solbanke, šankova i pultova, u oblaganju ograda, terasa, atike, zidova i podova.

Kupatilo

KUPATILO

KUPATILO

Kuhinja

KUHINJA

KUHINJA

Pločice

PLOČICE

PLOČICE

Zid

ZID

ZID

Barski-sto

NAMEŠTAJ

NAMEŠTAJ

ZAVRŠECI

Mermer dolazi u različitim teksturama, prilagođavajući se tako različitim strujama u dizajnu enterijera i arhitekturi.

Polirano

Najkarakterističnija završna obrada, postižući neponovljiv efekat koji odražava svetlost i predmete poput ogledala.

Starost

Poseban tretman daje mu teksturu koja poboljšava prirodna svojstva kamena i estetsku silu njegovih šavova. Površina je donekle nepravilna.

Izbrušeni

Ova završna obrada daje kamenu veći karakter i istaknutost prilikom polaganja. Odbija svetlo, ali sa nižim odrazom. Površina je glatka.

Bush Hammered

Zahvaljujući ovoj završnoj obradi, dobijeni proizvod ima grubi efekat i hrapav dodir, savršen za stvaranje ovog proizvoda izdržljivijim u eksterijeru.