MERMER BINACO CARRARA

Izuzetno cenjen od davnina zbog svoje izuzetne beline, sa blagim plavičastim i sivkastim nijansama, vrlo mekan i vrlo finog zrna, mermer Bianco Carrara dočarava carski Rim i renesansu.

 

Koristio ga je Mikelanđelo za svoja dela a prisutan je i u javnim prostorima poput osmougaone gotičke govornice katedrale u Sijeni, činjenica je da njegovo veličanstveno prisustvo garantuje luksuz i kvalitet najvišeg nivoa.

 

Kao nijedan drugi, kada se koristi u poliranom ili grubom obliku u kupatilu, kadi, ognjištu ili stepeništu, transformisaće prostor u nešto sofisticirano i daleko od bilo čega što je moguće zamisliti.

KARAKTERISTIKE I PREDNOSTI

Njegova elastičnost, izvanredan polirani završetak, prirodne teksture, raznolikost i bogatstvo boja samo su neke od osobina koje su od mermera stvorile jedan od materijala koji su preferirali dekorateri i arhitekte.

  • POVRŠINA:   Polirana i izbrušena (MATT)
  • DEBLJINA:   2-3 cm Druge veličine po zahtevu
  • VELIČINA:305 x 124 | 307 x 141 | 320 x 160 Debljina: 1,2 – 2 – 3 cm | 2-3 cm
  • PLOČICE:60×30 | 60×60 Debljina: 1,2 cm ili veća po zahtevu
  • ASORTIMAN:MERMER

ELASTIČNOST

POLIRANI ZAVRŠETCI

PRIRODNE TEKSTURE

RAZNOLIKOST BOJA

BOGATSTVO BOJA

PRIMENA

Mermer BINACO CARRARA ima široku primenu u kućnom domaćinstvu. Mermer se koristi za izradu: stepeništa, kuhinjskih radnih ploča, kupatilskih ploča za lavabo, prozorskih klupica, prozorskih okapnica, solbanke, šankova i pultova, u oblaganju ograda, terasa, atike, zidova i podova.

Kupatilo

KUPATILO

KUPATILO

Kuhinja

KUHINJA

KUHINJA

Pločice

PLOČICE

PLOČICE

Zid

ZID

ZID

Barski-sto

NAMEŠTAJ

NAMEŠTAJ

ZAVRŠECI

Mermer dolazi u različitim teksturama, prilagođavajući se tako različitim strujama u dizajnu enterijera i arhitekturi.

Polirano

Najkarakterističnija završna obrada, postižući neponovljiv efekat koji odražava svetlost i predmete poput ogledala.

Starost

Poseban tretman daje mu teksturu koja poboljšava prirodna svojstva kamena i estetsku silu njegovih šavova. Površina je donekle nepravilna.

Izbrušeni

Ova završna obrada daje kamenu veći karakter i istaknutost prilikom polaganja. Odbija svetlo, ali sa nižim odrazom. Površina je glatka.

Bush Hammered

Zahvaljujući ovoj završnoj obradi, dobijeni proizvod ima grubi efekat i hrapav dodir, savršen za stvaranje ovog proizvoda izdržljivijim u eksterijeru.