Kvarcne-kuhinjske-ideje-i-inspiracija-750x450

Kvarcne kuhinjske ideje i inspiracija

[kc_row use_container=”yes” _id=”154745″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”578234″][kc_column_text _id=”577469″]

Kada razmišljate koji kamen ćete koristiti za svoje kuhinjsko ostrvo, prvo što trebate uzeti u obzir su cena, trajnost i naravno estetika. Kakav efekat pokušavaš da postigneš? Mnogi vlasnici kuća više vole da imaju materijale od prirodnog kamena kao što su mermer i granitne površine, ali prirodni kamen može biti skup i dugotrajan. Kvarc je veštačka kamena površina koja se često koristi u kupatilima i kuhinjama. Kvarc je napravljen mešavinom smole i pigmenata stvarajući predivan materijal. Veštački kvarcni pult je neporozna površina što ga čini vodootpornim, međutim, kvarc nije otporan na toplotu. Kvarc se smatra kamenom koji je lak za održavanje, jer se lako čisti i ne zahteva godišnje zaptivanje.

Kvarc je savršen kamen bez obzira na vaš stil i dizajn enterijera. Budući da su kvarcni pultovi konstruisani, pigmentacijom se na površinu može izvući gotovo bilo koja vrsta boje. Dizajn prirodnih vena određuje priroda, ali kvarc koji se veštački stvara garantovano ima besprekorne žile i uzorke. Kvarcne radne površine su gotovo identične popularnom prirodnom kamenu poput mermera i granita. Jedna od najčešćih upotreba kvarca su kuhinjske ostrvske radne površine. Ovde su najpopularnija ostrva za kvarcne kuhinjske ploče i ideje za dizajn.

Klasični beli kvarc

Bela kuhinjska ostrva su klasična i idealna su za šik i moderan izgled kuhinje. Uparen sa aparatima od nerđajućeg čelika i kuhinjskim ormarima tamnih tonova, ovaj izgled će sigurno podići svaki prostor. Klasični beli kvarc takođe se može upariti sa belim ormarima i dati osećaj prostora koji je prozračan.

Kvarcna radna ploča Crystal Absolute White (4)

Smele vene

Beli kvarcni pulti sa sivim venama podsećaju na mermer. Smela vena je odličan izbor za kuhinjska ostrva. Kuhinjska ostrva savršen su način da imate više prostora za ručavanje i pripremu u kuhinji bez zauzimanja dragocenog prostora u kući.

Beli i sivi kvarc

Bele i sive ploče su savršene za brojne stilove dizajna kuhinja koji uključuju kuhinje na farmama, modernu kuhinju i mnoge druge. U paru s predivnim pločicama, spojite ih i pretvorite bilo koju kuhinju u šik i elegantan deo doma.

Crni kvarc

Crni kvarc je lep dodatak svakom domu i nikada neće izaći iz mode. Ovo dvobojno ostrvo dodaje dubinu i teksturu sobi stvarajući šik i funkcionalno kuhinjsko ostrvo. Kvarcni kamen se takođe može koristiti za stvaranje popularnog dizajna mramorne pozadine.

Kvarc terazzo black kuhinjska radna ploča

Sivi kvarc

Sivi kvarc je savršen za industrijski i elegantan moderan dizajn kuhinje. Uparen sa elegantnim barskim stolicama i aparatima od nerđajućeg čelika, sive kvarcne radne površine stvaraju bezvremenski izgled u bilo kojoj kuhinji.

Neutralni ton

Mnogi smatraju da su neutralni tonovi bezlični, ali kada se pomešaju sa belim ormarima i materijalima od prirodnog drveta, prirodni kameni tonovi mogu biti u trendu. Kako hir dizajna dolazi i odlazi, kamen neutralnih tonova zaista je bezvremen ako ga nadopunjuju moderni i šik naglasci.

Kvarcna ostrva nisu jedini način da se kvarc iskoristi u dizajnu vaše kuhinje.

Svetlo ružičasti kvarc

Kvarcno kuhinjsko ostrvo daje vrhunski izgled, posebno kada imaju netradicionalnu boju. Duboki kestenjasti, kesteni i bakar spajaju se da bi stvorili ružičastu laticu. Sa nepoliranim brušenim završnim slojem, ovaj kamen će stvoriti prirodni izgled i osećaj.

Šta su vene na kvarcu?

Vene u prirodnom kamenu rezultat su mineralnih nečistoća i često proizvode oduzimajući dah. Vene su savršen dizajn koji pomaže u kontrastu sa osnovnom bojom kamena. Ovo je popularan kvalitet koji se nalazi u prirodnom kamenu kao što su mermer i granit. U kvarcnom kamenu vene su besprekorno konstruisane do savršenstva.

Kuhinjska radna ploča Crystal Calacatta Silva (1)

Inženjerske vene u kvarcu

Kvarc ne samo da je savršena alternativa prirodnom kamenu poput mermera, već je i proizveden tako da je žila dizajnirana da bude besprekorna. Sa prirodnim kamenom, poput granita ili mermera, ne možete „uravnotežiti“ vene, što znači da na jednom delu ploče može biti gusta teška vena, a na drugom tanje. Sa kvarcnim radnim pločama nikada ne morate da brinete o estetskim izborima, jer su napravljeni do savršenstva.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]