149117834_3714191812001384_7943533339025163583_n-750x450

Zemljane nijanse kamena i kako ih kombinovati

Kamen koji sam po sebi dobro izgleda uvek treba da bude uparen sa nečim što će vam pomoći da naglasite ostatak vašeg enterijera. Tipično, vaša radna ploča treba da bude svetlije boje nego što je potrebno vašem podu. Shvatanje ovoga pomaže vlasnicima kuća da odluče da li je privlačnost ono što traže ili je pristupačnost ipak presudna. Obično ćete morati da odlučite koji materijal želite da postavite za pločice u prostorima vašeg doma. Glavni fokus sa ovim je pronalaženje i uklapanje odgovarajućih vena kada je u pitanju prirodni kamen.

Ukoliko se odlučite za zemljane nijanse, sa mešavinom kremastih, sivih i crnih tonova, poželjno je da se uklapaju sa ormarićima od trešnje i tamnijim podom jer unose rustikalni izgled vašim kuhinjama i kupatilima. Vlasnici kuća koji žele da dodaju ovakvu ploču u svoje domove treba da uzmu u obzir sve zahteve koje ta promena nosi sa sobom. Većina kućnih projekata uključuje potpunu obnovu enterijera, a vi morate da odaberete vrstu enterijera koju želite u svom domu. Ova vrsta kamena je najpogodnija za tradicionalni stil. Imajući na umu ovaj koncept, lakše ćete pronaći pravu pozadinu koja će odgovarati vašim zidovima.

Kako odabrati pozadinu za zemljane nijanse

Vlasnici kuća će želeti da znaju kako da odaberu vrstu pločica koju žele da ugrade zajedno sa svojim kamenom u zemljanim nijansama. Podsećamo Vas da su vene te koje će vam na kraju pomoći da odaberete pločicu. Gledajući boje vena, možete odabrati odgovarajući ili sličan pigment koji će odgovarati vašem kamenu. Ekstravagantniji vlasnici kuća verovatno će se odlučiti za kupovinu travertinskih pločica za svoje radne ploče. Travertin je sedimentni materijal koji koristi jedinstvene vrtloge i različite karakteristike zbog kojih izgleda tako konceptualno. U zavisnosti od toga da li želite poliranu, brušenu ili prevrnutu završnu obradu travertina, vlasnicima kuća bi trebalo da bude lakše da se odluče kako će njihove sobe na kraju izgledati. Razmislite o tome koliko svog prostora želite da pokrijete. Kao vlasnik kuće, morate razmisliti o tome kakav utisak želite da ostavite na goste koji vas posete. Vlasnici kuća mogu razmišljati o tome da li je standardna pozadina ono što im treba ili je potpuna pozadina prikladnija za vašu kuhinju ili kupatilo. Pored boje pozadine, drugi faktori koje treba imati na umu su stilovi koje treba primeniti. Morate razmotriti i sve mogućnosti završne obrade. Imate mnogo različitih asortimana dizajna koje možete izabrati. Svrha je da razmislite o tome na koji deo vašeg prostora želite da se fokusirate. Postoji mnogo različitih tema za razmišljanje. Možete uskladiti suprotnosti, poboljšati bilo koje posebne detalje, razmotriti staklene pločice ili razmisliti o postavljanju keramičkih pločica. Pošto postoji veliki broj opcija koje možete izabrati, vlasnici kuća treba da imaju na umu povoljnu vizuelizaciju.

Svaka kombinacija učiniće da vaša kuhinja ili kupatilo izgledaju kreativno i jedinstveno. Takođe bi trebalo da razmotrite cenu različitih vrsta kamena pre nego što finalizujete svoju odluku.

Pločice

Pored mnogih opcija kojima možete da stilizujete svoju pozadinu, postoje načini da svoju kuhinju ili kupatilo učinite sjajnim. U stvari, imate širok spektar materijala za ugradnju. Možete koristiti staklene, keramičke, travertinske ili mermerne pločice. I svaka od ovih opcija ima svoje prednosti.

Staklene pločice su posebno povoljne zbog čistog, slavnog izgleda koji odaju, uparene sa vašim kamenom. Dok keramika nudi mnogo različitih šema boja, da biste zaista učinili da vene i mrlje vašeg kamena budu spektakl, morate razmisliti o odgovarajućim aranžmanima.