(14) Zeleni pultovi (750x450px)

Zeleni pultovi: Koje su najviše ekološki prihvatljive opcije?

Ako tražite novu radnu ploču i želite nešto što je ekološki prihvatljivo, imate sreće. Na tržištu postoji mnogo opcija za radne ploče koje su napravljene od ekološki prihvatljivih materijala. Ovaj vodič će vam reći koje su najbolje zelene radne ploče, kao i dodatne detalje o svakoj od sledećih vrsta.

Koji su najbolji zeleni pultovi?

Kvarc radna površina

Kvarc je projektovani kamen koji se stvara kombinacijom otprilike 90 posto minerala kvarca i 10 posto poliresina. Pošto može da imitira izgled prirodnog kamena, mnogi vlasnici kuća vole ovu održivu opciju radne površine.

Ploče od recikliranog stakla

Ako tražite elegantnu opciju radne površine koja je ekološki prihvatljiva, razmislite o pločama od recikliranog stakla. Površine su napravljene kombinovanjem komada recikliranog stakla (koji potiču od proizvoda kao što su staklene boce) sa akrilom ili cementom. Ne samo da su ove radne ploče cenjene zbog toga što su ekološke, već su poznate i po tome što su lepe.

Drvene ploče sa FSC sertifikatom

Još jedna odlična opcija zelene ploče je drvo sa FSC sertifikatom. Forest Stevardship Council (FSC) osigurava da drvo koje se koristi nije proizvod čiste seče. Pored toga, poznato je da su drvene ploče veoma elegantne.

Bambus radna površina

Bambus je obnovljiv resurs, što ga čini jednom od najzelenijih opcija za radnu površinu koju imate. Bambusove ploče su takođe veoma atraktivne..

Ploče od obnovljenog drveta

Regenerisano drvo dolazi iz starih zgrada kao što su štale, skladišta i fabrike. Ovo drvo se obnavlja i pretvara u površinu radne površine. Ovo je zaista jedna od vaših najboljih ekološki prihvatljivih opcija radne površine.

Ploče od recikliranog aluminijuma

Reciklirani metali, kao što je aluminijum, odličan su način da imate elegantnu i ekološki prihvatljivu radnu ploču. Ako imate modernu kuhinju ili moderan dom uopšte, postavljanje ploča od recikliranog aluminijuma može se uklopiti u stil vaše kuće i biti ekološki prihvatljivo.

Papirne kompozitne ploče

Papirne kompozitne ploče koriste reciklirani papir i smole bez nafte. Ove atraktivne površine su odličan izbor za ekološki svesne vlasnike kuća.

Reciklirane plastične ploče

Umesto da završi na deponiji smeća, odabir upotrebe reciklirane plastike za radnu ploču je odlična ekološki prihvatljiva ideja. Iako tradicionalna plastika i hemikalije povezane sa njom nisu dobre za životnu sredinu, možete pomoći u smanjenju negativnih efekata tako što ćete ovoj plastici dati novi život  i koristiti je kao svoju radnu ploču. Vrlo je moguće pronaći radne ploče koje su i lepe i ekološki prihvatljive. Na tržištu postoji mnogo odličnih opcija za vlasnike kuća koji traže radnu ploču koja ne šteti životnoj sredini. Ako tražite opcije za radnu površinu koje nisu toliko štetne za životnu sredinu kao neke druge, pregled ovog vodiča može vam pomoći da pronađete najbolje zelene radne ploče koje su dostupne na tržištu.