viber_image_2024-04-23_11-02-37-203

VRSTE PODNOG MATERIJALA ZA VAŠ DOM

Ukoliko ste se odlučili za mermerne ploče u vašoj kuhinji, sada je na red došla vrsta podnog materijala koji se najlakše i najlepše uklapa sa mermernim pločama.

Keramika
Keramika je veoma izdržljiva, može biti u velikom spektru boja, zahvaljujući tome laka je za kombinovanje sa toplim mermernim pločama.

Laminatni pod
Veoma je izdržljiv, atraktivan, pristupačan, ali može biti problem kombinovati ili uskladiti ga sa radnim pločama ili drugim podovima.

Kamen
Kada je reč o kamenu ovo je široka tema, koja obuhvata nekoliko različitih vrsta kamena koji se dobro slažu sa mermernim pločama. Popularne opcije kamenog poda su granit, mermer, kvarc, kvarcit, peščar, škriljac i oniks. Svaki kamen ima svoje prednosti i mane, koje se moraju uzeti u obzir pre izbora.

Drvo
Klasičan dizajn mermernih ploča i drvenih podova uvek će biti popularan dizajn, kao što je oduvek bio privlačan. Drvene podne pločice dolaze u različitim nijansama i mogu dobro da istaknu radnu površinu ili dodaju toplinu okruženju prirodnim bojama.

Beton
Beton se lako održava, ima divnu i neutralnu boju za estetiku urbanog enterijera, za koju se zna da je ekološki prihvatljiv jer koristi manje materijala od drugih opcija poda, ali ima lošu stranu mogućeg pucanja tokom vremena. Beton je vrlo izdržljiv i kada je toplota u pitanju i to je još jedan od razloga zašto je vrlo zastupljen, s toga ako u vašem budžetu ima mesta za podno grejanje, beton je dobra opcija i za to.