ideal_stone1-750x450

Mermer sa smeđim venama

Vrhunski vodič za mermer sa smeđim venama

Mermer sa smeđim venama je raskošan materijal koji će vašem domu dodati stilski glamur. Ovaj prirodni kamen poznat je po svojoj lepoti, kao i trajnosti. Kroz istoriju se koristio kao snažan i pouzdan građevinski materijal, sa poznatim statuama i istorijskim građevinama poput Tadž Mahala i Linkolnovog spomenika.

Vlasnici kuća svuda obožavaju ovaj izuzetan kamen zbog mnogih boja koje mu omogućavaju da se uklopi u bilo koji stil kućnog dekora. Elegantnu, ali prirodnu žilu od mermera teško je preslikati u veštački kamen.

Jedna od najpopularnijih i najslikovitijih obojenih vena je smeđa. Iako je mermer kamen visokog luksuza, smeđe boje u vašem kamenu mogu pomoći u uzemljenju dekora vaše sobe. Braon je prava neutralna boja i može se podudarati sa bilo čim. Smeđa vena će vam omogućiti da se mešate i prilagodite svom dekoru i budete kreativni bez brige o kombinovanju sa radnim pločama.

Šta je mermer?

Mermer je prirodni kamen koji je izuzetno trajan. To je metamorfna stena, što znači da je to bila stena transformisana visokim temperaturama ili pritiskom. Postoje kamenolomi za mermer širom sveta.

Jedan od najpoznatijih kamenoloma nalazi se u Apuanskim Alpima na severu Italije. U kamenolomu se kamen može vaditi različitim metodama, poput dinamita.

Tada se kamen seče u velike blokove, koji su obično teški između 15.000 i 25.000 kilograma. Zatim se blok iseče na tanke delove zvane ploče, koji se zatim prenose do fabrikatora koji će kamen iseći u određeni oblik potreban za vaš određeni projekat.

Tipično, mermer je počinjao kao krečnjak koji je tada bio metamorfoziran i sada sadrži više različitih vrsta minerala, stvarajući jedinstvene vene i uzorke. Minerali koji se obično nalaze u mermeru uključuju glinu, mulj, pesak, okside gvožđa ili kreč. U građevinarstvu, reč „mermer“ ima malo drugačiju definiciju. U građevinarstvu, mermer se odnosi na kamen koji je sastavljen od kalcita, dolomita ili serpentina. Bez obzira na tačan sastav, ovo je izuzetan kamen.

Što se tiče trajnosti, ovaj kamen je odličan izbor. Iako nije potpuno otporan na mrlje ili ogrebotine, mermer zaista sjaji u pogledu otpornosti na toplotu. Mermer je kamen prirodnog porekla koji nema aditive koji se mogu topiti na visokim temperaturama kao što bi to bio kameni veštački napravljeni. I dalje bi trebalo da koristite podmetači ispod vrućih šerpi ili šerpi, međutim, nećete morati da se plašite ekstremne štete.

Što se tiče nege, mermer zahteva svakodnevno čišćenje sapunicom ili prirodnim sredstvom za čišćenje sapuna, kao i periodično ponovno zaptivanje.

Šta je vena?

Žiljenje u prirodnom kamenu rezultat je mineralnih nečistoća tokom procesa metamorfizma. Vene različitih boja su rezultat različitih vrsta minerala. Smeđe žilice su često rezultat smeđe obojenih minerala, poput glina.

Stilizovanje mermera sa smeđim venama

Mermer sa smeđim venama može se stilizovati na razne načine. Smeđa je prava neutralna boja i pomoći će pri kombinovanju bilo koje šeme boja.

Smeđe vene se zapravo mogu uklopiti u razne stilove kućnog dekora. Na primer, savremeni, industrijski, moderni, pa čak i dekor u stilu zemlje dobro bi se uklapao sa mermerom sa smeđim venama.

Mermer sa smeđim venama je klasičan, ali bezvremenski komad koji će dati svežinu ali i bezvremensku eleganciju Vašem domu.