6-Ideal-Stone-objava-750x450

Vodopadne ploče: šta treba znati pre ugradnje

Vodopadne ploče su hit detalj u svakom domu

Ako želite da svojim sledećim renoviranjem uvedete dom u 21. vek možda bi ploče sa vodopadom bile pravi izbor.

Šta je vodopad pult?

Za razliku od tradicionalnih radnih ploča, vodopadne ploče se nastavljaju od ivica do poda, obezbeđujući besprekoran tok mermera, kvarca ili bilo kog drugog materijala za koji se odlučite. Iako su skupe, ploče u stilu vodopada unose čistu eleganciju u svaki prostor i često pružaju lep ugođaj za goste ili članove porodice. Ipak, važno je razumeti neke osnove pre nego što se odlučite da koristite vodopadne ploče u vašem domu. A najvažnija osnova je razumevanje da tehnički nije vodopadna ploča ako horizontalni i vertikalni delovi nisu spojeni pod uglom od 45 stepeni. Što se tiče ostalih stvari koje treba uzeti u obzir, počećemo sa procenom vašeg prostora.

Prostor koji je dostupan

Prva stvar koju treba da uzmete u obzir je da li imate prostora da pravilno instalirate ploču sa vodopadom? Takođe želite da budete sigurni da ne žrtvujete svoj prostor za kretanje da biste svojoj kuhinji dodali malo klase i elegancije. Na kraju krajeva, ako zakačite nožni prst o radnu površinu vodopada svaki put kada odete na kasnu noćnu užinu, sigurno ćete zažaliti zbog odluke. Stoga je od vitalnog značaja da imate potreban prostor na raspolaganju pre nego što uopšte počnete da razmišljate o ovoj opciji radne površine.

Dizajn

Sledeći element koji treba uzeti u obzir kada razmišljate o stilu svoje radne površine je da se uklopi u ukupan stil sobe. Dok su vodopadne ploče postale sve popularnije tokom godina, postoje neka prilično teška pravila koja se primenjuju.

Na primer, ako vaš dom ima rustičnu atmosferu, vodopadne ploče će štrčati, a istovremeno će narušiti vizuelni tok sobe. Međutim, ako želite savremeni izgled, vodopadne ploče su gotovo neophodne.

Čiste, uglađene linije sa oštrim ivicama imaju tendenciju da se bolje poigravaju sa modernijom estetikom dizajna nego sa rustičnim stilom . Da ne spominjemo, vodopadne ploče napravljene od mermera ili drugih opcija od kamena mogu proizvesti zaista zadivljujući izgled zahvaljujući tome kako imate i horizontalnu i vertikalnu primenu kamena. Ovo će naglasiti žilice na kamenu, koje će vašem kuhinjskom ostrvu dati više umetničkog kvaliteta.

Iako se vodopadne ploče najčešće koriste kao kuhinjsko ostrvo, što je odličan način da se stvori moćna žarišna tačka u vašoj kuhinji, to nije jedina opcija za njih. Na sreću, ako želite čist izgled radne površine vodopada bez velikih troškova, postoji nekoliko opcija. Za jedan, možete ga jednostavno iskoristiti na kraju ormarića, stvarajući osećaj zatvorenog prostora za skladištenje koji se nalazi u bilo kom materijalu radne površine koji odlučite da koristite.

Druga, prilično uobičajena opcija je da napravite poluostrvo ili sto za proširenje sa ovom estetikom dizajna kao elementom koji stvara osećaj harmonije između vaših pultova i ostatka vaše kuhinje.

Cena

U većini slučajeva, cena određuje ishod. Dok vodopadne ploče od mermera, granita ili kvarca imaju vizuelnu prednost, one nisu jedini izbor, ali je najizdržljiviji i estetski najprijatniji.

Betonska ili drvena verzija ploče vodopada je jeftinija opcija od mermera ili granita, međutim, kao što je gore navedeno, izbor materijala će diktirati koji stil dizajna treba da koristite, kao i koliko dugo će izdržati da se koristi. Da ne spominjemo, ispravna ploča vodopada bi tehnički trebalo da bude napravljena od mermera ili granita, jer je deo razloga za njegovo ime zbog efekta koje žile kamena stvaraju niz vertikalne delove.

Grubo govoreći, ako se odlučite za oštru eleganciju mermera ili granita, lako ćete potrošiti nekoliko hiljada ili više. Osim što su mermer i granit skuplje opcije generalno, tu su i troškovi rada i vremena koji proizilaze iz angažovanja iskusnih profesionalaca da naprave vašu ploču sa vodopadom od kamena. Ne samo da moraju da dođu i izmere vaš prostor, već i da ga instaliraju za vas, što će se dogoditi nakon što ga precizno iseku, do te mere da nijedan šav ne bi trebalo da bude vidljiv kada se postavi na mesto. Ovo je zanatsko umeće visokog nivoa izvedeno preko ionako skupog materijala. U zavisnosti od budžeta, možda se ne isplati, ali ovo nas dovodi do poslednje stvari koju biste trebali razmotriti pre nego što se posvetite dizajnu radne površine vodopada.

Vaše zadovoljstvo

Ono na šta se svode svi izbori za renoviranje doma i dizajn je potraga za individualnom radošću, srećom i udobnošću. Na kraju krajeva, to je vaša kuća, a cilj njenog ulepšavanja je da poboljšate vaše celokupno iskustvo boravka kod kuće. Ako ste sigurni da je ploča sa vodopadom od mermera ili granita upravo onaj komad koji će vašu kuhinju učiniti mestom radosti i udobnosti, onda je teško dozvoliti da Vam novac stane na put.

Naravno, svi mi imamo obaveze i bankrotirati zbog kuhinje koja lepo izgleda je suludo. Ali u isto vreme, nikada se ne počastiti nečim što bi poboljšalo ili unapredilo vaš život u kući je siguran način da živite u kući koju nikada nećete osećati kao svoju.

Dakle, ako osećate da možete i da će vas to učiniti srećnim, najbolje je da to uradite. Budite kreativni, pronađite materijal koji odgovara vašoj ličnoj estetici (i budžetu), a zatim napravite dizajn veće sobe oko njega. Na kraju ćete biti zadovoljni konačnim rezultatom, a to je na kraju ono što je poboljšanje vašeg doma.