Vodič-za-odabir-prave-vrste-sudopere-za-vas-750x450

Vodič za odabir prave vrste sudopere za vas

U zavisnosti od enterijera kuhinje zavisi i odabir prave vrste sudopere

Stvaranje kuhinje koja raste sa vlasnicima jedan je od najtežih izazova u dizajnu enterijera koji postoje a odabir prave vrste sudopere nije nimalo lak. Kako se porodice menjaju, tako se menjaju i njihove potrebe, a nema ničeg goreg od trošenja tone novca na kuću koja na kraju ne zadovoljava potrebe svakog njenog člana.

Iako se ove ideje mogu činiti prilično očigledne, mnoge porodice i vlasnici kuća prave grešku tako što previde jedan od centralnih aspekata dizajna kuhinje: sudoperu . Kao rezultat, na kraju ostanu zaglavljeni u prostorima koji zapravo ne rade onako kako bi trebali. Za one koji svoje kuhinje smatraju centrima domaćinstava, ovo može biti trajni izvor frustracije.

Ako je svaki dom jedinstven, kako se onda neko može nadati da će napraviti pravi izbor za svoje potrebe? Ne bojte se, jer je za to potrebno samo pažljivo planiranje i inspiracija za dizajn. Uzmite u obzir ove savete kako biste bili sigurni da će vaša sudopera zaista biti dostojna vašeg užurbanog načina života.

Osnovna anatomija sudopera

Sudopere možda nisu najkomplikovanija oprema u kući, ali to ne znači da su jednostavne. Puno promišljenog i inženjerskog rada ulazi u njihov dizajn.

Sudopera je glavni deo u kome se odvija sva radnja. Mogu se napraviti od različitih materijala, a kao što većina ljudi zna, omogućavaju pranje bez da svuda rasipamo vodu.

Kao glavno telo sudopere, sliv deluje i kao potporna struktura za ostale bitne komponente. Pametno je odabrati proizvod sa snažnim slivom koji se ne savija previše. Na primer, iako su dizajni sudopera od nerđajućeg čelika uglavnom prilično čvrsti, oni napravljeni od tanjeg nerđajućeg čelika niskog kvaliteta mogu biti skloni pomeranju i kretanju kada su napunjeni posuđem ili puni vode. Budući da ovakva vrsta kretanja može stvoriti veliki stres na sudoperi, bolje je odabrati opcije višeg kvaliteta. Ovo se posebno odnosi na sudopere koje podržavaju odlaganje smeća ili teške vodovodne instalacije.

Takođe je dobro imati na umu da nisu svi slivovi isti. Iako se mnogi odlikuju dizajnom sa jednom posudom, drugi su podeljeni u više odeljaka koji olakšavaju održavanje radnih zona. Sa sudoperom sa jednom posudom možda će biti lakše raditi ako ste tip osobe koja voli da koristi veliko posuđe, a ako je vaša kuhinja mala, oni bi mogli biti jedina praktična opcija. Neki slivovi uključuju suptilne dizajnerske neobičnosti..

Obod ili usna kuhinjske sudopere obično je izrađen od istog komada metala ili keramike kao i sudopera i služi svojoj posebnoj funkciji. Ovaj snažni, tanki deo deluje kao montažna površina koja omogućava instalaterima da pričvrste sudoperu za radnu površinu.

Obod je neophodan, jer su u nekim slučajevima priključene slavine i dugmad za sudopere. Većina proizvoda uključuje usne sa jednom ili više rupa kroz koje se postavljaju ovi hardverski elementi. Mali broj proizvoda za sudopere u potpunosti se odriče rupa za montiranje, što može biti pogodnije za podvodne sudopere koji su pričvršćeni za kamene radne površine kako bi sakrili obod.

Odvodi

Kakve odvode za sudopere treba da biraju ljudi? Odvod igra veliku ulogu u tome koliko je korisna čitava instalacija.

Takođe je dobro razmisliti o postavljanju odvoda. Nemaju svi modeli odvode koji se nalaze u njihovim centrima ili direktno ispod slavina za sudopere. Iako ovo nije kritična razlika, to može uticati na to koliko je lako obaviti posao, pa bi možda bilo vredno razmisliti.

Imajte na umu da je odvod više od puke cevi koja odvozi otpad na neko skriveno mesto. Iako se većina proizvođača pridržava nekoliko standardnih veličina i profila, drugi nude sopstvene ekskluzivne proizvode. Vaš izbor može biti nekompatibilan sa određenim dodacima, poput prilagođenih cedila sa čepovima, integrisanih izduvnih cevi i drugih karakteristika. Pre nego što se odlučite za sudoperu, uverite se da je njegov odvod kompatibilan sa vašim vodovodom i odlaganjem smeća. U suprotnom, moraćete da budete spremni da ih i zamenite.

Šta čini savršenu sudoperu? Najbolje opcije kombinuju čitav niz funkcija koje pomažu u izgradnji idealnog rasporeda kuhinje.

Veličina

Na listama veličina sudopera obično se navodi širina, visina i dubina slivova. Pošto se slavine za sudopere isporučuju odvojeno, morat ćete ih uzeti u obzir kada utvrđujete koliko je prostora potrebno. Neki dvostruki sudoperi uključuju slivove različitih veličina i dubina, ali većina takođe određuje veličinu rupe koju treba iseći i širinu oboda. Drugim rečima, obavezno koristite tačne dimenzije kada odlučujete da li ima dovoljno mesta za određeni model.

Dizajn kuhinje je zapravo odabir nečega što vas zaintrigira. Umesto da svoj izbor zasnivate na onome što neki prodavac ili kućni časopis kažu da izgleda dobro, prvo i najvažnije poslušajte svoja osećanja o svakoj opciji. Nakon što suzite polje na nekoliko najboljih opcija, odaberite šta god odgovara vašem ličnom stilu i čini kuhinju jednostavnom za upotrebu.