8-Objava-Ideal-Stone-750x450

Uticaj toplote na kvarcne ploče | Ideal Stone

Kvarc je toliko jak da može da izdrži zaista mnogo toga. Ovo ipak ne znači da ga baš ništa ne može oštetiti.

Trebalo bi posebnu pažnju obratiti na nagle promene temperature, s obzirom da je kvarc hladniji kamen treba biti oprezan i ne stavljati jako vruće predmete direktno na kamen, to se posebno odnosi na vruće tiganje, šerpe… Postoji opasnost da mu se ošteti smola i da dobije opekotine koje se u većini slučajeva mogu sanirati ali to opet zavisi od težine oštećenja.

Ukoliko je kvarc izložen UV zračenju u dužem vremenskom periodu, opet će doći do promene boje kvarca, dobiće blago žućkastu boju.

Posebno treba biti oprezan prilikom održavanja kvarca, strogo voditi računa da ne koristimo jaka sredstva za čišćenje koja sadrže izbeljivač što može oštetiti površinu vašeg kvarca.

Da biste izbegli sve gore navedeno koristite podmetače za vruće predmete kao što su šoljice za čaj i kafu, šerpe, tiganje… uvek je najbolje smanjiti rizik od opekotina.

Koliko god da smo oprezni uvek će se desiti i neka nezgoda, ali tada moramo reagovati na pravi način i što pre očistiti prolivanja, nikako ne ostavljati da stoji na površini.

Sve u svemu, zaključak je sledeći kvarc je veoma izdržljiv i lak za održavanje ukoliko se pridržavamo nekoliko vrlo jednostavnih pravila.