7-Objava-Ideal-Stone-750x450

Uticaj hladnoće na kvarcne ploče | Ideal Stone

Kao što smo do sada već mnogo puta napomenuli kvarcne ploče su jedan od najboljih izbora za vaše radne površine. Pre svega radi se o kamenu koji je proizveden i samim tim mnogo je izdržljiviji i otporniji na toplotu.

U poslednje vreme tehnika izrade ploča je toliko napredovala da gotovo ne možemo da uočimo razliku između prirodnog i veštačkog kamena. Tako da imamo proizvođače koji su napravili kvarcne ploče  koje mogu da se koriste za spoljašnju upotrebu iako to do skoro nije bio slučaj.

Pošto je kvarc proizveden materijal nije porozan, otporan je na ogrebotine, mrlje, mnogo se lakše čisti od prirodnog kamena koji imaju sitna udubljenja koja mogu biti velika opasnost prilikom izlivanja tečnosti po površini.

Kvarc je veoma hladan na dodir. I to važi za sva godišnja doba nezavisno od temperature u prostoriji. Savršen je u vreme letnjih vrućina kada možemo da se rashladimo pri samom dodiru kvarcne ploče.

U poslednje vreme potražnja za kvarcom se izuzetno povećala baš zbog njegove izdržljivosti, jačine i lakog održavanja. Ali ono što je neophodno je da kada birate kvarc posebno za spoljnu upotrebu birate najkvalitetnije proizvođače koji će vam dati garanciju o izdržljivosti.

Na kvarc uglavnom ne utiču kiša i sneg zbog svojih neporoznih svojstava, ali otporan na spoljašnje uticaje je samo kvarc za koji vam proizvođači daju garanciju da može da se instalira na otvorenom.

Samo kvarc posebno dizajniran za spoljašnju upotrebu treba koristiti na otvorenom. 

Ukoliko je kvarc lošijeg kvaliteta pod uticajem visoke spoljne temperature ili usled naglih promena temperature može da promeni boju, izbled i što je najgore da popuca.

I pored svega navedenog budite pažljivi prema svom kvarcu da bi vam dug vremenski period ulepšavao kako enterijer tako i eksterijer.