uska

USKE KUHINJE, KAKO IH STILIZOVATI?

Ukoliko imate manjak prostora i kuhinja vam je uska, veliki izazov je pred vama, ali ne brinite za sve postoji rešenje i uske kuhinje se mogu pretvoriti u elegantan i funkcionalan prostor s pravom organizacijom i pristupom.
Evo nekoliko saveta za stilizovanje uske kuhinje:

Svetle boje
Svetle boje su uvek najbolji izbor za zidove i kuhinjske elemente u malom prostoru. Bela, svetlo siva ili pastelne boje mogu vizuelno proširiti prostor i stvoriti osećaj prozračnosti.

Pametno iskorišćen prostor
Iskoristite visinu prostora postavljanjem visokih ormarića ili polica. Korišćenje zidnih držača ili visećih polica može osloboditi radnu površinu.

Osvetljenje
Dobra osvetljenost može učiniti prostoriju prostranijom. Kombinacija prirodne i veštačke svetlosti može pomoći da prostor izgleda otvorenije.

Manji aparati
Razmislite o kupovini manjih, ali višenamenskih aparata koji mogu uštedeti prostor na radnoj površini.

Reflektujući materijali
Korišćenje reflektujućih površina poput visokog sjaja ili stakla za kuhinjske elemente može dodati osećaj prostranosti.

Minimalistički dizajn
Održavajte prostor čistim od suvišnih detalja. Minimalistički dizajn može učiniti da prostor izgleda veće nego što jeste.

Funkcionalnost
Organizujte prostor tako da sve bude lako dostupno. Razmislite o pametnim rešenjima za skladištenje, poput rotirajućih polica ili organizatora za fioke.
Iako je prostor ograničen, kombinacija ovih saveta može transformisati usku kuhinju u funkcionalan, stilizovan prostor koji odražava vaš lični ukus.