Uklanjanje-rđe-sa-mermera-750x450

Uklanjanje rđe sa mermera

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”344344″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”297181″][kc_column_text _id=”30915″]

Uklanjanje rđe sa mermera: Koraci koje treba preduzeti

Mermer je jedan od najlepših materijala koji možete koristiti. Međutim, mermer može naići na mrlje koje će umanjiti izgled prirodnog kamena. Iako se ovo može činiti zabrinjavajućim, nema potrebe za panikom. Mnoge mrlje na mermeru, uključujući one od rđe, mogu se ukloniti. Ovaj vodič će vam pomoći da shvatite kako da uklonite mrlje od rđe sa svog mermera.

Kako ukloniti mrlje od rđe sa mermera?

Da biste uklonili sve mrlje sa mermera, prvo morate odrediti s kojom vrstom mrlja se suočavate (organske fleke, vodene mrlje, mrlje od tvrde vode itd.). U zavisnosti od određene mrlje, postoje različiti načini da se s tim suočite.

Za uklanjanje mrlja nastalih rđom, jedna metoda koju možete isprobati je nanošenje đubriva. Ako s tim ne uspete, možete pokušati koristiti proizvod za uklanjanje rđe ili se posavetovati sa stručnjakom za restauraciju mermera.

Koraci za uklanjanje rđe sa mermera

Pasta je domaće sredstvo za uklanjanje mrlja. Sastoji se od putera od kikirikija koja se nanosi na mrlje. Potom se prekriva plastičnom folijom i ostavi da stoji 24 do 48 sati pre uklanjanja. U većini slučajeva pasta će izvući mrlju sa vaših mermernih ploča ili drugih površina.

Za početak će vam trebati da napravite pastu mešanjem kombinacije sastojaka. Neki uobičajeni sastojci uključuju sodu bikarbonu, vodu, a u nekim slučajevima i male količine vodonik peroksida. Zavisno od specifičnosti mrlje i jačini mrlje, sastojci koje treba da koristite mogu se menjati. Imajte na umu da nikada ne smete koristiti jake sastojke, poput izbeljivača ili limunovog soka, jer će oni dodatno oštetiti mermer.

Nakon što postignete odgovarajuću konzistenciju, nanesite pastu na obojeno mesto. Zatim ga prekrijte plastičnom folijom. Na kraju, ostavite da odstoji 24 do 48 sati pre nego što uklonite foliju i istrljajte suvu mrlju plastičnom lopaticom.

Nakon ovog vremena vaša mrlja bi trebala nestati. Međutim, kao što je gore pomenuto, ako nije, možda ćete želeti da pozovite stručnjaka. Pri kraju postupka obavezno očistite mermer koristeći sredstvo za čišćenje mermera.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]