Učinite-da-vaš-granit-izgleda-dobro-750x450

Učinite da vaš granit izgleda dobro

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”371729″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”750195″][kc_column_text _id=”286811″]

Najbolji način da vaš granit izgleda dobro

Granit je jedan od najtrajnijih i najlepših opcija prirodnog kamena koji ćete naći, a sa malo brige učiniće te da vaš granit izgleda dobro. Međutim, pošto je porozan (poput većine prirodnog kamenja), granit može da promeni boju. Generalno, granit se odupire mrljama bolje od mnogih drugih opcija za radne površine. Ali granit može da promeni boju ako predugo ostavljate kada nešto prospete na površini, posebno ako vaš pečat nije efikasan.

Kako možete znati da li je vaš pečat i dalje na snazi?

Granitne radne površine i druge površine zahtevaće zaptivanje. Zaptivanje kamena pomaže u zaštiti od oštećenja. Sa efikasnim zaptivačem, malo je verovatno da će se vaš granit oštetiti. Ali pečat će s vremenom oslabiti i moraće se ponovo primeniti. Jedan od načina na koji možete da utvrdite da li vašu granitnu ploču ili drugu površinu treba ponovo zaptivati jeste prosipanje male količine vode na malu površinu. Nakon 10 minuta, ako voda ostane na površini, vaš pečat je i dalje na snazi. S druge strane, ako voda prodre u površinu i ostavi tamno mesto, morate odmah ponovo zaptivati granit.

Kako ponovo zapečatiti granitnu ploču?

Proces ponovnog zaptivanja granitne radne površine vrlo je jednostavan. Na tržištu postoji mnogo proizvoda za zaptivanje koji su jednostavni za upotrebu, a postupak će vam oduzeti samo nekoliko minuta. Neki zaptivači dolaze čak i u bočicama sa raspršivačem. Sledite uputstva koja ste dobili sa zaptivačem za efikasnu upotrebu proizvoda.

Šta može da ošteti granit?

Ako znate koje vrste mrlja mogu prouzrokovati značajnu štetu, granit vam može biti u najboljoj formi. Generalno, bilo koja kisela supstanca će ostaviti trag ne samo na granitu, već i na većini vrsta prirodnog kamena. Ispod je lista nekih opštih supstanci za domaćinstvo koje mogu da oboje granit:

  • Sok od pomorandže
  • Kafa
  • Paradajz sos
  • Sok od grožđa
  • Crno vino
  • Pasta za zube

Kako održavati granit u dobrom obliku?

Preduzimanjem nekih mera predostrožnosti, vaše granitne površine mogu izbeći mrlje i zadržati svoj visokokvalitetni izgled tokom godina. Ako se vaš granit zaista zamrlja, ključno je odmah ga tretirati. Ne želite da se mrlje pojavljuju, pa vam brzo delovanje može pomoći da to izbegnete. Ovaj vodič će vam pomoći da se setite koje korake treba da preduzmete da biste izbegli mrlje.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]