U-oblikovane-kuhinje-su-mogućnost-uštede-prostora-za-bilo-koji-dom-750x450

U-oblikovane kuhinje su mogućnost uštede prostora za bilo koji dom

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”359343″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”972033″][kc_column_text _id=”771891″]

Ušteda prostora pomoću kuhinje u obliku slova U

Bez obzira da li ste ljubitelj funkcionalnosti dizajn kuhinje u obliku slova U verovatno je nešto u čemu biste pronašli veliku vrednost.

Šta je kuhinja u obliku slova U?

U-oblikovana kuhinja je u obliku potkovice i maksimalno povećava količinu prostora. U-oblikovane kuhinje idealne su za manje domove.

Dobro dizajnirana kuhinja u obliku slova U u stvari će olakšati prelazak sa šporeta na sudoperu do daske za sečenje i sve će vam biti na dohvat ruke.

Ono što najviše izdvaja ovaj dizajn u obliku slova U, je mešovita upotreba različitih materijala. Budući da dizajn u obliku slova može da izgleda skučen, prirodno svetlo i lakši izbor boja mogu sprečiti da se kuhinja ne oseti klaustrofobičnom.

U-oblikovane kuhinje su mogućnost uštede prostora za bilo koji dom

Jedan od glavnih razloga upotrebe dizajna kuhinje u obliku slova je maksimalizacija prostora. Iako nema pravila negde se pravi radi efikasnosti a negde samo radi izgleda. Ova kuhinja nudi jednostavan i čist dizajn, kao i jednostavan pristup frižideru, šporetu i sudoperi, bez potrebe da napravite više od koraka u bilo kom smeru. Ovo je pragmatičan izbor dizajna izgrađen zbog ograničenog prostora, ali čak i tada, dodaju se detalji sa crnim ormarima i kamenim pločama. Tako ovaj primer uspeva da sasvim demonstrira tradicionalnu upotrebu kuhinjskog dizajna u obliku slova, jer zauzima malo prostora i čini ga funkcionalnim i elegantnim.


Gornji primer kuhinje u obliku slova sigurno spada u minimalističku kategoriju enterijera. Uz izuzetak crnih uređaja, ovaj se vlasnik doma opredelio za taj čisti beli izgled. Takođe su zanemarili i uži dizajn u obliku slova za otvoreniji. Ova opcija dizajna je dobra ako imate tendenciju da vrlo često budete u kuhinji i morate sebi obezbediti prostor. U suprotnom, ostrvo malo i srednje zaista bi ispunilo prostor i učinilo da se oseća dovršeno. Uz to, imajte na umu da veliki prozor desno od sudopere služi kao sjajan izvor prirodne svetlosti kako bi se ovaj širi dizajn u obliku slova još više otvorio.

Za razliku od prethodnog primera, ova verzija kuhinje u obliku slova U nudi vam određenu zaštitu od pojedinih članova domaćinstva koji vole da vam se motaju u kuhinji dok pokušavate da radite. Umesto da prostor ostavite otvoren, dodajte površinu poput sedećeg dela koja će delovati kao prirodna barijera između ostatka kuće i kuhinje. To će osigurati da oni koji su zavedeni mirisima izbegavaju da stoje nad glavom onoga ko kuva.

Što se tiče estetskih izbora, tamno drvo i bela daju komplementarni balans jedni drugima, nudeći još jedan minimalistički dizajn koji opet koristi kombinaciju prirodne svetlosti i bele kako bi se prostor osećao otvorenijim nego što zapravo jeste.

Sada ovaj poslednji primer dizajna kuhinje u obliku slova istovremeno krši pravila i sledi ih. Obratite pažnju na tamne ormare naglašene svetlijim drvenim zrncima na vratima.

Ovaj dizajn, kao celina, uspeva da sjajno iskoristi čitav prostor, razbijajući samo pravilo svetlije boje i dodajući kuhinji dubinu i osećaj karaktera koji nedostaju prethodnim primerima.

Na kraju, kada je reč o projektima obnove kuća, dobro je istražiti sve raspoložive mogućnosti i inspiraciju tražiti iz nebrojenih resursa, ali cilj je da završimo sa nečim što je dobro izvedeno i odraz ličnog stilu. Zapamtite, kao što smo videli iz finalne kuhinje u obliku slova, pravila dizajna kuće mogu se prekršiti sve dok znate šta tražite i kako da učinite prostor nekonvencionalnim.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]