Sto-kamen-temeljac-svakog-doma-750x450

Sto, kamen temeljac svakog doma

Sto, nezamenljivi stub naših domova!Pomaže u formiranju i jačanju društvenih veza, okuplja ljude, sluša lične priče, mesto je gurmanskih specijaliteta i tihi čitalac književnih priča. Njegovo prisustvo u unutrašnjosti igralo je nezamenljivu ulogu tokom vekova.

Sto je srce našeg doma – mesto susreta, oaza ukusa i arome.

Lepota minimalizma

„Jednostavnost je beskrajno savršenstvo. Savršenstvo je beskonačna jednostavnost.“ Leonardo da Vinči.

Poslednjih godina želja za prostranošću, prozračnošću, čistoćom i strogošću postala je predmet našeg interesovanja. Minimalizam se postepeno uvlači u naše domove i stvara prostor i vreme za trenutke provedene zajedno sa porodicom. Pored toga, odsustvo nepotrebnih zamki prašine omogućava unutrašnjosti da diše. Prisustvo jednog ili dva karakteristična stambena elementa dovoljno će oživeti mesto i omogućiti njegovim vlasnicima da se slobodno kreću u njemu, stvarajući osećaj slobode. Takva žarišna tačka može biti, na primer, zanimljiva konferencija ili pomoćni sto, koji ispunjava mnoge funkcije, prijatno dopunjuje unutrašnjost, a opet se ne meša.

Kameni sto u unutrašnjosti znak je prefinjenog ukusa.

Stolovi su dobri pomagači, ponos i ukras svakog doma. Oni igraju različite uloge, a veličina i oblik variraju u zavisnosti od funkcionalnosti i harmonije sa okolinom. Veliki kuhinjski trpezarijski stolovi pretvoreni su u manje konferencijske stolove u dnevnim sobama i noćne stoliće u spavaćim sobama. Ovalni, četvrtasti, pravougaoni ili okrugli. Različite forme mogu ulepšati svaku sobu i zajedno sa sofom ili stolicama, stvoriti oazu mira za sedenje zajedno sa porodicom, prijateljima ili kolegama.

Klub sto će uljepšati svaku sobu svojim modernim dizajnom i elegantnim stilom.

Kada biramo odgovarajući sto, trebalo bi da uzmemo u obzir veličinu sobe i realnost našeg domaćinstva. Deca su vrlo snalažljiva. Prostor prepun mnogih predmeta može se za kratko vreme pretvoriti u malo domaće ratište. Sto može postati žrtva vrućeg čaja, flomastera, bojica i drugih opasnih napadača. Čvrsta, izdržljiva i laka za održavanje površina, robusna konstrukcija i zaobljeni uglovi biće idealan izbor u ovom slučaju.

Povrtak u prirodu

Autentičnost, otvorenost, istinitost – to je moto današnjice. Ljudi su sve željniji da žive u simbiozi sa prirodom i sve više primaju prirodne materijale u svoje domove. Idealan sto ili stočić za kafu treba da budu u skladu sa našim životnim stilom i dopunjuju ostale elemente enterijera u boji, materijalu i izgledu. Prednost prirodnih materijala je njihova laka kompatibilnost sa drugim materijalima i nijansama boja. Odlično se slažu sa modernim enterijerom.

Kombinacija kamena i drveta stvara savršenu harmoniju prirode. Zahvaljujući širokom spektru nijansi, drvo se savršeno uklapa u različita dizajnerska područja, ali ovaj materijal ne podnosi uvek kontakt sa oštrim predmetom ili tečnošću. U tom pogledu, kamen pobeđuje, pored toga, izgleda stilski i elegantno. Takav nekonvencionalan komad nameštaja odražava umetnički talenat prirode, njegovu sposobnost da kombinuje boje i ukusno dovršava sitne detalje. Pored zanimljivog izgleda, privlači i karakterističnim osobinama. Snažan je, elastičan, otporan na hemikalije i visoke temperature i jednostavan za održavanje. Kameni sto će trajati  vlasnicima dugi niz godina i pored svakodnevne upotrebe.