viber_slika_2024-03-14_15-26-24-626

Šta raditi sa starim radnim pločama?

Šta raditi sa starim radnim pločama
Prvi korak je najvažniji, a to je da znamo zašto menjamo naše radne ploče i kada će morati da se promene. Kada je to rešeno, možemo da razgovaramo o tome šta možemo da uradimo sa ovim starim radnim pločama, kako ne bi propale i kako bi bile i dalje od koristi.

Radne ploče mogu da se prenamene za nešto drugo ali isto tako korisno i funkcionalno.

Dekorativne pločice
Polomljeni delovi radne površine mogu se pretvoriti u ukrasne pločice koje se mogu dizajnirati po kući u kupatilu, kuhinji, trpezariji, podovima … i mogu ukoliko ste kreativni jako lepo i neobično izgledati.

Baštensko kamenje
Stari delovi radne ploče mogu se ugraditi u zemlju ili popločati da služe kao staza koja je veoma atraktivna i neobična. Kamene stepenice ili minijaturni kameni vrt napravljen od starog izlomljenog materijala je predivan.
Takođe materijal za radnu površinu može se prenameniti kao ograda za kamin ili hidromasažnu kadu, u zavisnosti od vrste kamena ili specifikacija materijala. Granit, kvarcit i mermer su odlični za ove lokacije, ali kvarc i škriljac nisu.

Praktična upotreba

Podmetači
Razbijanje stare radne ploče za podmetače će mu dati novu svrhu dok će i dalje služiti tome da zaštiti vaše radne površine.

Stolovi za kafu
Prepravite staru radnu ploču u sto za kafu ili mali sto gde gosti mogu sedeti tokom večeri.

Police
Nadogradite vaš dom otvorenim policama napravljenim od vašeg starog materijala za radnu površinu.

Daske za sečenje
Obično ne bi trebalo da sečete direktno na radnoj površini, ali kada dobijate novu, pretvorite staru radnu ploču u dasku za sečenje da biste zaštitili svoju novu radnu površinu.

Ukoliko niste zainteresovani za nijednu od ovih opcija jednostavno obradujte nekoga i poklonite mu svoju staru radnu ploču.

Kao što vidite, postoji mnogo opcija ukoliko ste se pitali šta sa svojim starim radnim pločama. Na vama je da se samo odlučite da li su vam potrebne ili nisu.