Sta-je-dom-750x450

Šta čini dom?

[kc_row use_container=”yes” _id=”53427″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”63051″][kc_column_text _id=”997558″]

Šta čini dom i njegovu toplinu?

Napraviti od bilo kog prostora dom nije ni malo lak zadatak. Kada u tome uspete napravili ste mesto u kome ćete uživati kako vi i vaši ukućani tako i svi vaši poznanici koji će osetiti toplinu vašeg doma i prepoznati trud koji je u to uložen. Imamo prilike u magazinima da gledamo savršeno uređene domove, ali da li je to pravi izbor za vas? Svako od ukućana treba da ima svog udela u građenju doma za celu porodicu. Uvek treba uzeti u obzir potrebe svakoga od vas i prilagoditi prostor svima ponaosob. Vreme koje uložite u građenje doma će vam se višestruko vratiti. Dom u tom slučaju neće biti mesto kroz koje ćete samo  prolaziti nego mu se uvek sa radošću vraćati i samo tada ćete biti sigurni da ste napravili pravi posao.

Svaki dom zaslužuje ljubav. Budite praktični i dobro razmislite o svakoj stvari koju unosite u dom. Nemojte žuriti sedite u svaki prostor svaku sobu, kuhinju, dobro razmislite šta ko od ukućana voli i u skladu sa tim gradite svoj dom. Nemojte se ni previše opterećivati potrebno je samo da oslušnete potrebe kako svoje tako i svojih ukućana. Počnite od boje zidova, a završite sa jednostavnim detaljima. Ali najbitnije od svega je da uživate u kreativnom procesu i da ne pravite bespotrebnu tenziju oko stvari u kojima se sa ukućanima ne slažete. Uvek odlučite tako što ćete nastupiti argumentovano za i protiv određenih izmena i vrlo brzo ćete naći zajedničko rešenje.

Ukoliko za neki prostor nemate ideju uvek možete sačekati idelan trenutak kada ćete naći pravo rešenje.

Nikad do kraja ne završimo uređenje doma uvek nam za oko zapadne neki novi detalj koji bi mogli da promenimo. Nekada su u pitanju samo sitnice a nekada i neke krupnije stvari pogotovo kada su žene u pitanju.

Šta čini dom?

Svako čišćenje doma donosi neku novu promenu. Zato nemojte da čišćenje shvatate kao obavezu nego uživajte u uređenju svakog kutka. Najbolje bi bilo da parcijalno čistite dom.

Jedan dan odvojite samo za kuhinju i tako redom dok ne završite čišćenje cele kuće. Još bolje rešenje je ukoliko imate pomoć ukućana pa se rasporedite svako u svoj omiljeni deo i svi će biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

Uvek dodajte bar vazu sa svežim cvećem, neki neobičan svećnjak, promenite jastučnice i već ste uneli svežinu u vaš dom.

Sigurno ste došli u situaciju da se osećate frustrirano pošto niko ne ceni i čak ni ne primećuje vaš trud i rad ali verujte da je sasvim dovoljno to što se vi posle svega osećate prijatno i uživate u svom domu. Ali uvek je lepo podeliti poslove ili čak učestvovati zajedno npr. u pravljenju zajedničkih obroka, vašoj deci će sigurno u sećanju ostati svaki zajednički trenutak, divni mirisi i sama toplina doma.

Ono što je važno za svaki dom je razumevanje, sloga a najvažnije od svega je ljubav.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]