scandinavian_kitchen-750x450

Skandinavski stil uređenja kuhinje

Skandinavski stil uređenja kuhinje za vizuelno proširenje prostora

Ukoliko ste u potrazi za inspiracijom kada je uređenje kuhinje u pitanju, skandinavski stil uređenja kuhinje je idalno rešenje za vas. Kuhinja ovakvog stila je u stvari želja svake domaćice. Svedoci smo da živimo u vremenu vizuelnog, uvek nam je bitno da sve oko nas lepo izgleda ali kada je reč o kuhinji gotovo da rame uz rame sa izgledom ide i funkcionalnost. Ukoliko ne raspolažete velikim prostorom ovaj stil vam omogućava da vizuelno proširite inače mali prostor kuhinje a da zadržite funkcionalnost.

 

Skandinavski stil uređenja kuhinje Skandinavski stil uredjenja kuhinje

Skandinavski stil uređenja kuhinje podrazumeva svetle boje zidova i kuhinjskog nameštaja koje daju mirnu notu i pružaju maksimalnu udobnost i toplinu domu. Svetle nijanse se kombinuju sa prirodnim materijalima kao što je drvo i kamen i samim tim ne izgledaju ni malo skromno nego dodaju notu elegancije.

Za površinu poda možete izabrati pločice ili ploče od prirodnog kamena. Uvek se svetle nijanse mogu kombinovati sa tamnijim ovo posebno važi za kombinovane prostorije kao što su kuhinja i dnevna soba ali treba izbegavati previše stakla i fokusirati se na prirodne materijale – drvo i kamen.

Osnovna boja u skandinavskom stilu je bela i sve nežne i svetle nijanse boje peska, bež…

Skandinavski stil uređenja kuhinje

Naravno da bi sam stil i elegancija došli do izražaja poželjno je dobro osvetliti kuhinju najbolji izbor su različiti modeli lustera za plafon.

Unutrašnjost kuhinje može biti obogaćena pletenim korpama, ručnim radom, eventualno satom koji je izrađen u minimalističkom dizajnu.

Zavese na prozorima takođe treba da budu u svetlijim nijansama od prozirnog materijala i od prirodnog tekstila.

Skandinavski stil karakteriše funkcionalnost i jednostavnost, a sve u cilju postizanja maksimalne udobnosti prostora.