Saveti-za-uredenje-prostora-u-dvoristu-kamenom-750x450

Saveti za uređenje prostora u dvorištu kamenom

S obzirom da je još uvek toplo ideje za uređenje dvorišta nam samo naviru. Atraktivan i funkcionalan otvoreni prostor stvara savršeno mesto za druženje sa porodicom, zabavu prijatelja ili jednostavno opuštanje na kraju dugog dana. Postoje mnoge mogućnosti za poboljšanje vašeg dvorišnog prostora, od dodavanja roštilja do potpune transformacije životnog prostora na otvorenom.
Započnite sa izradom plana za vaš novi otvoreni prostor i budžeta za vaš projekat. Šta je već tamo? Imate li postojeću terasu? Da li je dovoljno velika? Razmotrite kako planirate da koristite prostor i šta vam je najvažnije. Ako ćete biti zabavni, želite da se pobrinite da imate mesta za sedenje da se ljudi opuste. Ako planirate roštilj, morate uložiti u roštilj.

Područja koja treba uključiti u vaše novo dvorište

Dodavanje vrta u dvorište nudi nekoliko prednosti. Bašta poboljšava izgled vašeg dvorišta, a baštovanstvo je odličan hobi za opuštanje i smanjenje stresa. Veličina vaše bašte može se razlikovati, u zavisnosti od nivoa vašeg interesovanja i vremena da se posvetite projektu. Kada kreirate plan za svoje dvorište, razmislite koliko prostora želite da posvetite baštenskim krevetima i gde će se vrt nalaziti. Smeštanjem vrta u blizini mesta za sedenje i trpezarije poboljšava se ambijent na otvorenom.

Dalje moraćete da odlučite šta želite da zasadite u svojoj bašti. Možete jednostavno posaditi prelepo cveće da biste poboljšali spoljnu površinu i odabrali biljke koje ne zahtevaju puno održavanja. Ako volite baštovanstvo, možda ćete želeti da uzgajate sveže začinsko bilje i povrće za ishranu porodice.

Toplo vreme tera ljude da požele da zapale roštilj i jedu napolju. Ako planirate da poboljšate dvorište, roštilj je popularno mesto za početak. Imate li roštilj? Trebaće vam prostor za roštilj ako planirate da kuvate i zabavljate se na otvorenom. Ako je vaš roštilj star, premali ili nema funkcije koje želite, razmislite o nadogradnji roštilja.

Postoji više mogućnosti nego ikad za kuvanje na otvorenom. Razmotrite kako ćete koristiti roštilj i koliko često kuvate na otvorenom. Možete stvoriti kuhinju na otvorenom sa radnim pločama od prirodnog kamena, naravno! Prekrasna radna ploča poboljšava stil roštilja i pruža potreban prostor za pripremu i posluživanje hrane.

Granitne ploče su atraktivna i izdržljiva opcija za spoljne prostore. Industrija prirodnog kamena nudi mnogo opcija za boje granita koje odgovaraju stilu i boji vašeg doma.

Terasa sa prostorom za sedenje je važna ako planirate da roštiljate i zabavljate se na otvorenom. Ako nemate popločano dvorište, možete da ga instalirate ili proširite manji popločani deo kako biste stvorili više prostora. Sto sa stolicama pruža prostor za sedenje vašoj porodici i prijateljima za okupljanje na otvorenom.
Moraćete da napravite plan dizajna za spoljašnju površinu, uključujući ukupni stil koji želite za vaš spoljni nameštaj i paletu boja.

Opcije za poboljšanje vašeg dvorišnog prostora su gotovo neograničene. Započnite planiranjem budžeta za svoj projekat i odredite elemente koji su najvažniji za vaš životni stil. Bez obzira da li želite da napravite samo nekoliko promena ili potpuno obnovite čitav dvorišni prostor, možete stvoriti savršeno mesto za opuštanje i zabavu.