Rostilj-sa-granitom-750x450

Roštilj sa granitom

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”301791″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”639089″][kc_column_text _id=”885460″]

Ako tražite koristan, efikasan i jedinstven način da poboljšate svoje iskustvo pečenja na roštilju, onda je vreme da počnete da pečete sa granitom.

Pečenje na izrezima od granitnih ploča nudi nekoliko praktičnih prednosti i za kulinarska čudesa i za kuvare kod kuće. Upotreba granita za zagrevanje hrane bila je jedna od početnih metoda kuvanja razvijenih tokom praistorije. Iako je ova tehnika drevna, i danas je praktična jer granitne ploče ravnomerno raspoređuju toplotu, što je čini idealnom površinom za kuvanje.

Kada koristite roštilj, jedan od nedostataka je što često nije dostupna čvrsta površina. Rešetke za roštilj su savršene za dobijanje klasičnih geometrijskih linija ugljena na šnicli, piletini, viršle, pa čak i velikom povrću, međutim, mnoge druge namirnice su zabranjene jer će propasti kroz rešetku.

Ovo brzo postaje dosadno kada ste primorani da trčite napred-nazad između kuhinje i dvorišta da biste pripremili sve na meniju. Sa pločom od granita za pečenje na roštilju, sve što treba da uradite je da je stavite direktno na rešetku za roštilj da biste napravili hranu kao što su jaja, pica, kiseli kupus i boranija, na kojoj bi inače bilo nemoguće pripremiti roštilj. Ne samo da vam komad granitne ploče omogućava da pripremite ove predmete, već vam pomaže da postignete kulinarsko savršenstvo i status pravog majstora roštilja jer se toplota ravnomerno raspršuje kroz granit.

Čišćenje i održavanje je lak posao kada je u pitanju granitna ploča, bilo da je koristite za roštilj ili jednostavno kao radnu ploču u vašoj kuhinji. Pre kuvanja, jednostavno očistite svoju granitnu ploču sapunom i vodom. Kada završite, jednostavno obrišite ploču i onda je kao nova.

Trajne prednosti granita uključuju otpornost na toplotu i ogrebotine – oboje su od vitalnog značaja za svako dugoročno rešenje za kuvanje. Na MOHS skali, granit je ocenjen sa osam, što ga čini jednim od najjačih materijala na svetu. Čak i najoštriji noževi neće ostaviti trajne tragove na elegantnom granitnom kamenu. Jednostavan proces zaptivanja je sve što vam je potrebno da osigurate da tečnosti poput ulja za kuvanje i sosova ne oštete vaš granit.

Pre upotrebe granita na roštilju, raspitajte se o tome koja je specifična sorta idealna.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]