13-750x450

Pult ili pozadina: šta je prvo?

Šta prvo treba da izaberete – kuhinjske ploče ili pozadinu?

Dok krećete na put renoviranja kuće, pojaviće se mnoga pitanja o procesu i možda se pitate odakle je najbolje početi. S jedne strane, vaši kuhinjski pultovi su osnovna žarišna tačka, ali i vaša pozadina može biti ako odaberete smelu opciju. Može biti prilično zbunjujuće! Mogli biste provesti mesece sakupljajući uzorke samo da biste shvatili da ih volite same, ali ne zajedno. Nasuprot tome, možda ćete pronaći granitne pultove i pločice koje izgledaju sjajno zajedno, ali vam se ne sviđaju nezavisno. Ovo može predstavljati problem za buduće renoviranje kuhinje. Ne plašite se. Mi smo tu da vam pomognemo.

Prvo kuhinjske ploče

Kuhinja je središte kuće, a radne ploče su centralne u njoj. Prvi način da se pozabavite renoviranjem vaše kuhinje je da započnete odabirom radne površine. Pošto zauzima veću površinu od pozadine, često se čini kao razumno mesto za početak. Kuhinjski pultovi se takođe postavljaju pre pozadine. Možete birati između najboljih materijala za radne ploče, uključujući granit, mermer, kvarcit, kvarc i još mnogo toga. Možda zvuči neodoljivo sortirati 2.000 različitih boja kuhinjskih pultova, ali budite sigurni da nije ni blizu broja mogućnosti za pozadinu. Opcije pozadina uključuju sve ove izbore prirodnog kamena pored naizgled beskrajnog niza mozaik pločica i drugih materijala. Kada se odlučite za svoju kuhinjsku ploču, efikasno ste suzili izbore za pozadinu.

Zašto?

Zato što postoji ograničena količina opcija boja koje će se upariti sa datom radnom pločom. Imaćete mogućnost izbora iste ili kontrastne boje. Takođe biste mogli da koristite isti materijal kao i vašu radnu ploču, međutim, budite oprezni ako pokušate da savršeno uskladite pločicu sa vašim granitnim ili mermernim pultovima. To je prilično nemoguće. Dizajn vaše radne ploče će odrediti koliko zahtevna ili jednostavna treba da bude pozadinska ploča. Ako koristite složeni granit, mermer ili kvarcit, onda ćete koristiti suptilnu neutralnu opciju i sprečiti da područje izgleda previše haotično.

Prvo pozadina

Nije loša ideja da počnete sa pozadinom. Baš kao i prethodna opcija, ovo će suziti vaše mogućnosti radne površine. Ako se odlučite za smelu pozadinu, onda pronađite tihu i suptilnu opciju granita ili mermera kao što je crni granit ili Beli mermer. Želite da radna ploča ili pozadina preuzmu vizuelnu prednost. Kada se oboje bore za pažnju, kuhinja će se osećati neodoljivo. To ne znači da ne biste trebali uzeti u obzir kombinaciju boja u dizajnu vaše kuhinje, ali budite oprezni. Želećete da imate nijansu koja je dosledna i na vašim radnim pločama i na pozadini, čak i ako je blaga.