116355037_3159282217492349_3611209441366188419_n-750x450

Pozadinske pločice koje se dobro slažu sa belim kvarcnim pločama

Ako se stalno pitate kakve su pozadinske pločice najprikladnije za radnu površinu od belog kvarca, trebalo bi da pogledate koji materijali će se lepo upariti sa belim kvarcom. Pre nego što se odlučite koja će vam pozadina dati elegantan izgled, trebalo bi da znate nešto o svom belom kvarcu. Kvarc je sjajan kamen. Može pružiti osećaj živahnosti vašoj kuhinji ili kupatilu. Svetlije boje materijala će sigurno poboljšati pozadinu bilo koje sobe u koju dodate svoj beli kvarc. Beli kvarc je transformativni materijal koji rekreira vaš životni prostor. U zavisnosti od toga šta preferirate, imaćete nekoliko opcija za izbor kada je u pitanju odabir vaših pozadinskih površina.

Bela kvarcna površina

Izdržljivost je prva stvar koja vam pada na pamet kada razmišljate o mogućnostima ugradnje belih kvarcnih ploča u vašu kuhinju ili kupatilo. Jedna od najvećih prednosti kvarca je to što je površina koja nije porozna, tako da na njemu neće ostajati mrlje, a takođe će prirodno sprečiti prodiranje tečnosti ili vazduha. Pošto je to tako odličan materijal za kuvanje ili pranje, verovatno biste mogli da izaberete beli kvarc za svoju pozadinu zajedno sa radnom pločom. Odlučivanje o tome koja će pozadinska pločica najbolje funkcionisati za vaš prostor zavisiće i od vašeg ukusa.

Kako odabrati pozadinu za beli kvarc

Tipično, drugi materijali koji se dobro mešaju sa belim kvarcom su mermer ili staklo. Međutim, što se tiče pločica, kvarc može biti prilično ublažen za gotovo svaki materijal. Pošto je kvarc tako svestran, u suštini možete koristiti površine po svom izboru. Iako će opcije za mermer ili staklo verovatno pružiti dubinu u dimenzijama vaših prostora, vlasnici kuća mogu koristiti bilo koju vrstu pločica za dodavanje u svoju kuhinju ili kupatilo. Da bi vlasnik kuće izabrao bilo koji od ova dva izbora, mora da razume prednosti zašto se preferiraju mermer i staklo i po kom stilu su najpoznatiji. Ako je vaš beli kvarc postavljen na radnu ploču u vašem kupatilu, verovatno ćete gledati na staklene pločice kao na svoj izbor.  Iako je to verovatno najskuplja opcija u poređenju sa ostalim opcijama koje su navedene, vlasnici kuća će izabrati da kupe i ugrade mermerne pločice zbog smelosti koju mermer pruža. Ukrasna i privlačna vrednost koju mermer pruža su njegove duboko integrisane vene. Zbog procesa stvaranja pod ogromnom toplotom i pritiskom, mermer je prilično jedinstveno dizajniran kamen.

Zašto su staklene pločice održiva opcija za pozadinu

Pošto su staklene pločice odlične za ugradnju pozadinske ploče u vaše kupatilo, naći ćete maksimalnu svestranost za ostatak vašeg prostora za pranje. Iako je ovaj materijal pretežno zastupljen u  kupatilu, možete ga čak ugraditi i u svoju kuhinju.

Zašto su mermerne pločice najbolje za izolaciju vašeg doma

Postoje mermerne opcije koje se odlično slažu sa manje izolovanim delovima vašeg doma. Ako vaša kuhinja ili kupatilo nisu izolovani, mermerne pločice će biti odgovor na vaše molitve. Iako je takođe odlična opcija za podove, mermer je odličan za izolaciju, refleksiju svetlosti, izdržljivost i otpornost na lomljenje. Bez obzira da li koristite mermer kao pozadinu za svoju kuhinju ili kupatilo, izolacija koju pružaju pločice je savršen dodatak bilo kom od ovih prostora. Pošto oba ova prostora mogu postati veoma topao prostor, mermer je dobar resurs za održavanje stvari hladnim. Kako se godišnja doba menjaju, mermer će pomoći da vaše sobe budu hladnije ili toplije kako god se temperature menjaju.

Kako porcelanske pločice nude najbolji dizajn pozadine

Iako porcelanske pločice mogu biti skuplje od keramičkih pločica, to je vrlo pristupačna opcija. U stvari, to je ekonomičan izbor. Prednost porcelana je koliko je izdržljiv zbog svoje gustine.  Razlog zašto se vlasnici kuća odlučuju za ugradnju porcelanskih pločica kao svog parnjaka radnim pločama je zbog raznovrsnosti dizajna koje porcelan može da ponudi. Porcelanske pločice daju vašoj kuhinji trajnu, elegantnu pozadinu koju zaslužuje. Mnoštvo nijansi, paleta i završnih obrada naglašava beli kvarc. Od zanatskog niza mozaika do savremenih koncepata, porcelan može u suštini da rekreira vaš dom.

Vizuelizacija pravog koncepta za vaš prostor

Pozadinske ploče su odličan dodatak za poboljšanje ukupnog utiska vaše kuhinje. Pronalaženje ideja za pozadinu kupatila može biti velika glavobolja. Međutim, vlasnici kuća takođe treba da se sete da izaberu boju sudopere koja odgovara vašoj beloj kvarcnoj radnoj površini i pločicama koje biste mogli da izaberete. Na ovaj način možete biti sigurni da će vaš prostor izgledati raskošno.