Pojedinačna-ili-dvostruka-sudopera-750x450

Pojedinačna ili dvostruka sudopera?

Pojedinačna ili dvostruka sudopera: Šta je tačno za vaš prostor?

Postoji toliko mnogo faktora koje treba razmotriti kada razmišljate o dizajnu vaše kuhinje, ali jedan izbor koji se često ne razmatra pravilno je da li u kuhinji treba biti pojedinačna ili dvostruka sudopera. Iako se ovo može činiti neupadljivom odlukom, zapravo je odluka koju ne bi trebalo doneti brzo. Izbor sudopere sa jednim ili dvostrukim koritom snažno će uticati na funkcionalnost vaše kuhinje. Ovo je na kraju lična odluka i zavisi od navika čišćenja, željama ličnog dizajna i protoka i rasporeda vaše kuhinje.

Obično nam treba dugo vremena da odlučimo o našim kuhinjskim pločama, veličini ili obliku kuhinje, pa čak i o materijalu i montaži naših sudopera. Nakon što odredite raspored i dizajn svoje kuhinje, morate razmotriti kako se sudopera uklapa u ukupni plan. Sudopere od porculana i nerđajućeg čelika mogu se isporučiti sa jednim ili dvostrukim koritom. Važno je odabrati kuhinjske ploče pre nego što odaberete sudoperu, jer će mnoge ploče od granita, mermera i kvarca izgledati bolje uz određenu sudoperu. Na primer, tamno smeđe pločice od granita izgledaju sjajno sa sudoperom od nerđajućeg čelika, ali možda ne izgleda tako upečatljivo u paru sa porculanskom sudoperom.

Mnogi više vole sudopere sa dvostrukim koritom u kuhinji, jer lako možete odvojiti prljavo i čisto posuđe – koristeći jednu stranu za pranje i jednu stranu za ispiranje. Ako imate smeće, to možete postaviti na manju stranu sudopere  sa dvostrukim koritom, što omogućava lako i praktično mesto za struganje tanjira pre pranja. Ako nemate dovoljno sreće da imate mašinu za pranje suđa, dvostruko korito može biti najbolja opcija jer možete bolje oprati i osušiti suđe. Ako imate mašinu za pranje sudova, odvajanje posebnog prostora za čisto i prljavo posuđe može biti manje prioritetno.

Dok su sudopere sa dvostrukim koritom za neke vlasnike kuća obavezne, drugi ih smatraju ograničavajućim i radije bi stavili jednu veliku sudoperu  koja bi omogućila pravilan prostor za pranje velikih šerpi i lonaca.
Velika sudopera od nerđajućeg čelika se neverovatno dobro uklapa sa smeđim kvarcom.

Svaka odluka koju donesete u vašoj kuhinji treba da bude dugoročno rešenje kojim ćete biti zadovoljni i u godinama koje dolaze, zato odvojite vreme prilikom dizajniranja nove kuhinje i zatražite podršku i savet stručnjaka.