32-Objava-Ideal-Stone-750x450

Osnovni dodaci vašoj kuhinji na otvorenom

Ako volite da se zabavljate sa društvo u svom domu, verovatno već znate ključnu ulogu koju hrana igra na svakoj kućnoj zabavi. Hrana je kamen temeljac dobrog domaćina ili domaćice, a ako pokušavate da organizujete roštilj ili večeru na otvorenom, već znate kakav užitak može pružiti večera napolju. Nažalost, trčanje napred-nazad između tople kuhinje i vaših gostiju na otvorenom može biti potpuna gnjavaža. Kuhinja na otvorenom može pomoći u rešavanju ovog problema, dajući vam novo mesto u kome možete istovremeno da kuvate i uživate u društvu svojih gostiju.

Roštilj

Roštilj je verovatno najvažnija karakteristika vaše kuhinje na otvorenom. Ovo je alat koji ćete najviše koristiti, i tu bi trebalo da investirate u najbolji mogući roštilj koji vaša porodica može da priušti.

Razmotrite šta vam treba i šta samo želite

Gasni roštilji obično su najčešći tipovi roštilja na otvorenom u kuhinji, ali možete izabrati i roštilj na drveni ugalj ili kamin. Oni neće biti tako prostrani ili efikasni kao plinski roštilj, ali su odlične opcije kao dodatak.

Jedinstveni pribor za kuvanje

Iako će vam roštilj pomoći u većini situacija, dodavanje nekoliko jedinstvenih karakteristika vašoj spoljnoj kuhinji definitivno ne može da škodi. Kamini, peći za picu, tacni za grejanje i slavine za pivo su dobitna kombinacija koja će učiniti da se vaši gosti osećaju zaista posebno kada večeraju u vašem domu.

Rashladni uređaji

Osnovni frižider i sudopera su obavezni, ali možete i nadograditi dodatnim funkcijama ako tako odlučite. Razmislite da dodate frižider za piće ispod pulta da bi vaše pivo, vino ili druga pića bila lepa i rashlađena. Ostale opcije uključuju ledomate, hladnjake za vino…

Skladištenje

Skladištenje je sastavni aspekt uspešnog kuvanja na otvorenom. Razmislite o instaliranju fioka ispod pulta i izvlačenju polica tako da imate pristup svim svojim začinima, priboru za kuvanje i posuđu dok se zabavljate napolju. Još jedna stvar koja ide ruku pod ruku sa prostorima za odlaganje je radna ploča. Trebaće vam najmanje dvanaest inča prostora za pripremu hrane sa obe strane površine za kuvanje za potpuno funkcionalnu kuhinju na otvorenom. Naravno, možete pripremiti svoje sastojke unutra, ali zar to ne umanjuje smisao postojanja kuhinje na otvorenom?  Nijedna kuhinja na otvorenom nije potpuna bez modernog nameštaja za terasu, razmislite o nadogradnji sa barskim stolicama i šankovima. Slično tome, ne možete predvideti vremenske prilike, a postoji šansa da će se pojaviti jaki vetrovi ili kiša tokom vaše sledeće večere na otvorenom. Da biste se pripremili za ovo, dodajte osvetljenje i nadstrešnicu. Jeftine lampe za roštilj će vam omogućiti da vidite šta kuvate, dok će suncobrani ili nadstrešnice svima održavati lepo i suvo po lošem vremenu. Samo se pobrinite da vaš roštilj bude na otvorenom ili instalirajte ventilacione haube kako biste svi bili bezbedni.

Razmislite o uređenju pejzaža

Ne morate da preuređujete ceo svoj spoljašnji pejzaž, ali razmislite o dodavanju malo dodatnog zelenila kako bi vaša nova kuhinja zaista postala sjajna. Za funkcionalniju opciju, razmislite o sadnji nekog bilja u posudama koje ćete postaviti oko svojih radnih ploča. Ovo će vam pružiti svež bife sa začinskim biljem koje možete izabrati dok pripremate obroke na otvorenom.

Pre nego što dodate bilo šta prvo obratite pažnju na raspoloživi prostor i uverite se da imate dovoljno prostora za sve vaše kuhinjske potrepštine. Imajte na umu da svoju spoljnu kuhinju možete dizajnirati i oko bazena. Vaše mogućnosti su neograničene, a uz malo kreativnosti, čak i najdosadnija dvorišta možete pretvoriti u vrhunski prostor za zabavu vaših najmilijih.