Koji-je-ormar-u-kuhinji-bolji-retro-ili-savremeni-750x450

Ormar u kuhinji: Retro nasuprot savremenom

Koji je ormar u kuhinji bolji, retro ili savremeni?

Ormar u kuhinji kao i njegova veličina i oblik mogu značajno promeniti izgled kuhinje i dodati dubinu u dizajn prostora. Iako vaše kuhinjske ploče od prirodnog kamena mogu trajati više od 100 godina, vaš stil ormana može se drastično sukobiti sa prethodnim vlasnikom kuće i promeniti vaše planove dizajna kuhinje. Ukoliko živite u istom domu dugi niz godina, možda ćete želeti da redizajnirate kuhinju u odnosu na ormariće, ali nikada nećete morati da zamenite radne površine od prirodnog kamena.

Izgled elegantne i savremene kuhinjske vitrine odlično se uklapa sa praktično bilo kojom kuhinjskom pločom od prirodnog kamena, od bogatog izgleda mermera, do neutralnog bež izgleda kvarca i granita. Ploče od prirodnog kamena mogu biti toliko neutralne da odgovaraju svakoj vrsti prostora. Ista ploča od granita, mermera ili kvarca poprimiće novi život i izgledaće potpuno drugačije u retro kuhinji za razliku od savremene kuhinje. Ako se ne odlučite za egzotični kamen, vaše kuhinjske ploče će verovatno ostati na mestu do 100 godina kako se trendovi dizajna kuhinje menjaju oko njih. Neutralna kvarcna radna ploča pruža savršeno polazište za dizajniranje retro kuhinje. Vlasnici kuća uvek treba da posvete dovoljno vremena za odabir ploče i razgledanje svih vrsta granita, mermera i kvarca kako bi odabrali boju kamena koja odgovara retro kuhinji.

Retro ormarići se pozajmljuju iz prošlosti i mogu stvoriti neverovatno upečatljivu i jedinstvenu kuhinju. Mnogi vlasnici kuća izgledaju moderno za retro dizajn kuhinje. Neke retro kuhinje crpe izgled iz prošlosti uvodeći hrabre boje u dizajn kuhinje. Boje ormarića mogu se menjati u završnoj obradi, ali neutralna kamena ploča će vam pomoći da spojite izgled kuhinje.

Prirodni kamen ljude privlači zbog njegove lepote i trajnosti i, na kraju, zbog njegove sposobnosti da radi u gotovo svakom dizajnerskom prostoru. Vlasnici kuća mogu uložiti samo u visokokvalitetne kuhinjske ploče od prirodnog kamena i živeti u domu do kraja života. Mogu da menjaju ormariće i tako transformišu svoj prostor da odražavaju savremene trendove, a granitne ili kvarcne radne površine ostavljaju na mestu.