viber_image_2024-03-15_10-06-58-150

ODRŽAVANJE GRANITA

Kao što smo ranije spomenuli, granitu nisu potrebne jake hemikalije kao što su izbeljivač, amonijak ili sirće za čišćenje kamena. U stvari, čišćenje granita bilo kojim od ovih grubih sredstava za čišćenje može urezati ili obojiti kamen, što otežava uklanjanje.

Najefikasniji način za sprečavanje stvaranja mrlja na granitu je zaptivanje odgovarajućim zaptivačem za kamen. Zaptivači ispunjavaju male pore prirodnog kamena, sprečavajući tečnosti, prosute materije ili hranu da se zaglave u žlebovima i zatamne sjaj. Izbegavajte upotrebu abrazivnih četkica za ribanje ili čelične vune na granitu. Meka krpa i delikatno ribanje bi trebalo da budu dovoljni da uklone sve mrlje sa kamena.

U slučaju da se ostaci moraju ukloniti, koristite meku četku za ribanje ili čeličnu vunu 0000 i nežno ostružite materijal. Previše ribanje će istrošiti završni sloj i zatamniti granit. Granitni kamen je jedan od najboljih materijala od prirodnog kamena koji možete imati kao materijal za radnu površinu. Održavanje zdravlja je stalan proces.