Obradujte-svoje-prijatelje-novom-granitnom-kuhinjom-na-otvorenom-750x450

Obradujte svoje prijatelje novom granitnom kuhinjom na otvorenom

Ništa nije lepše od roštilja sa porodicom i prijateljima. Kada vašu kuhinju na otvorenom dopunjujete pećnicama za pizzu i šankovima na otvorenom, zašto je ne uokvirite trajnim, lepim kamenom i postavite u pozadini najfunkcionalniji i najupečatljiviji roštilj na otvorenom?

Budimo iskreni, ne morate provoditi sate trljajući lonce ili brinuti o zagrevanju kuhinje dok pečete piletinu vrelog letnjeg dana. Započnimo sa kratkim pregledom vaših mogućnosti kako biste roštilj savršeno prilagodili vašim potrebama:

Opcije šaltera za roštilj stanicu

Kada birate površinu za svoje spoljašnje ploče, morate odabrati kamen koji je izdržljiv i može podneti različite vremenske prilike. Vaše mogućnosti za radne ploče su ograničene na prirodni kamen, beton ili pločice. Proizvedeni kvarc nije dobar izbor, jer pigmenti ne deluju dobro kada su izloženi ekstremnim temperaturnim promenama.

Mermer, travertin i krečnjak su previše porozni da bi trajali napolju.

Područje za pripremu i pranje

Još jedan razlog zbog kojeg volimo granit za spoljašnji pult je taj što on služi kao idealna površina za pripremnu stanicu. Granit je otporan na toplotu i mrlje, tako da možete staviti svoje vruće saksije bez brige o mrljama ili opekotinama. Možete da sečete na njemu ako želite, ali preporučljivo je ipak koristiti dasku za sečenje. Prilikom dizajniranja spoljašnje kuhinje obavezno ostavite onoliko prostora koliko vam je potrebno da pripremite svoje obroke.

Dodatak sudopera na otvorenom je glavna prednost za ispiranje sudova i za pranje ruku. Preporučujemo sudopere od nerđajućeg čelika jer su lake za održavanje i savršene su za upotrebu napolju.

Roštilj

Odvojite vreme da odaberete najbolji roštilj za vaše potrebe. Treba da bude odgovarajuće veličine za vašu porodicu i potrebe druženja sa vašim prijateljima.

Iako većina tvrdi da je roštilj tradicionalno najvažniji uređaj u kuhinji, predstavljajmo novi način za povećanje mogućnosti vaše kuhinje na otvorenom, poput rerne za pizzu. Uz dodatak rerne za pizzu, više nikada nećete imati potrebu za dostavom pizze.

Frižider, mašina za pranje sudova i dodatno skladištenje

Podrazumeva se da ćete želeti pristup hladnim napicima dok kuvate napolju, pa je frižider obavezan. U zavisnosti od lokacije vaše otvorene kuhinje, čak možete da dodate mašinu za pranje posuđa tako da ne morate čak i da ulazite u kuhinju tokom noći dok kuvate i ručate napolju.

Jednom kada investirate u dodavanje svega navedenog u vašu kuhinju na otvorenom, konačna primena granitnog poluostrva može vam pomoći. Osim što ispod imate dodatni prostor za skladištenje, uparen sa gomilom barskih stolica, postaje savršeno mesto za vaše goste kada se opustite dok im spremate ukusnu večeru.