52-Objava-Ideal-Stone-750x450

Najbolji granit za uparivanje sa borovim ormarima

Kada preuređujete svoju kuhinju, jedna od najvažnijih stvari koju treba uzeti u obzir je da se vaš ormar i radna ploča dobro upare. Iako je funkcionalnost većini najvažnija, takođe želite da vaša kuhinja bude i estetski prijatna. Sukob boja može odvratiti pažnju od dobrih dizajnerskih karakteristika vaše kuhinje. Na primer, najskuplji uređaji će biti potpuno zasenjeni ako boje nisu usklađene. Jedna od najpopularnijih vrsta ormara je čvornati bor. Ovakav materijal nije lako upariti s obzirom da prirodna boja može izgledati nedovršeno ako nije pravilno ukombinovana sa pravim stilom. Preporučujemo da uparite ovaj stil ormarića sa izdržljivim i lepim kamenom poput granita svetlijih neutralnih, crnih ili plavo-zelenih nijansi.

Šta su čvorasti borovi ormari?

Čvorast bor je vrsta drvnog materijala sa borovim pločama i velikim brojem vidljivih čvorova. Ovo drvo je tipično žuto-narandžaste boje sa vidljivim čvorovima tamnije crveno-braon nijanse. Ovaj stil je bio izuzetno popularan tokom 40-ih do 60-ih godina. Može se koristiti na raznim mestima: ukrasi, okviri prozora, vrata, podovi i ormarići za kupatilo i kuhinju. Ovo drvo je lagano, ali i dalje izdržljivo. Čvorovi na ormarićima u stilu bora su sigurni i obično neće iskočiti. Osim estetskog kvaliteta koji ovaj materijal dodaje, vlasnici kuća često žele da koriste čvorasti bor jer je generalno pristupačniji od drugih vrsta drveta.

Koji stilovi dekora odgovaraju ovoj vrsti ormana?

Postoji nekoliko stilova kućne dekoracije uz koje će se čvorasti bor savršeno slagati. Glavna dva stila uključuju moderan a u isto vreme rustičan.

Moderna sredina veka možda neće izgledati odmah primenljiva dok ne shvatite kada je čvorasti bor prvobitno bio popularan: otprilike od početka 1940-ih do sredine 1960-ih. Moderan dizajn iz sredine veka uključuje čiste linije i minimalne ukrase, kao i mešavinu tradicionalnih materijala poput drveta ili kamena. Čvorast bor bi se lepo uskladio sa dekorom u ovom stilu.

Čvorast bor će se takođe uklopiti u rustičnu kuhinju u seoskom stilu. Ovaj stil kućne dekoracije obično sadrži prirodne materijale, kao što je drvo, neutralna paleta i malo istrošen izgled. Čvorasti borovi ormari savršeno bi se uklopili u ovaj stil kuće jer se uklapaju u svaki kriterijum koji se zahteva za rustični seoski dizajn; njegov nedovršeni neutralni drveni izgled je savršen.

Ovo su samo dva stila dizajna u kojima će čvorasti bor dobro funkcionisati. Ostali stilovi u kojima bi čvorasti bor dobro funkcionisao uključuju industrijske kuhinje, tradicionalne kuhinje, čak i zanatske kuhinje. Budite kreativni i dozvolite da čvorasti borovi ormari dodaju rustikalni komfor vašem prostoru.

Koje boje granita najbolje idu uz čvoraste borove ormare?

Čvorasto borovo drvo je tipično svetlo žuto-narandžaste boje. Obično će biti nešto tamnije i svetlije boje po celom drvetu, ali će biti u porodici žuto-narandžastih boja. Čvorovi u kvrgavom boru biće tamnije braon boje. Imajući na umu ove opšte nijanse, imate nekoliko opcija kada je u pitanju uparivanje granitnih ploča sa ormarićima.

Neutralni granit

Lakši neutralni granit će se dobro upariti sa čvorastim borovima jer će stvoriti prelep, harmoničan izgled. Obe hladne, tople i istinske neutralne boje granita dobro će se upariti sa čvorastim borovima. Dok je beli granit uvek opcija, probajte malo prljavo bele boje da biste održali prijatan i udoban stil čvornatog bora. Ova kombinacija bi dobro funkcionisala u rustičnoj seoskoj kuhinji.

Crni granit

Crni granit je poznat po tome što se može upariti sa bilo čim, a čvorasti bor nije izuzetak. Uparite crni granit da biste postigli snažan efekat: prirodna i meka lepota čvorastog bora pomešana sa smelom snagom crnog granita biće centralna tačka vašeg doma. Ova kombinacija bi dobro funkcionisala u industrijskom stilu ili kuhinjama u modernom stilu iz sredine veka.

Plavo zeleni granit

Ovo je jedan od najhrabrijih izbora za uparivanje sa čvorastim borovim pločama. U početku, ovaj par možda nema smisla, ali kada ga vidite uparen zajedno, razumećete. Na krugu boja, narandžasto-žuta i plavo-zelena su jedna preko puta druge, što ih čini komplementarnim bojama. Komplementarne boje će istaći jedna drugu i istaknuti živost svake nijanse. Plavo-zelene ploče sa ovim drvenim materijalom omogućiće vam da imate lepo izbalansiranu sobu. Ovo uparivanje je bilo popularno sredinom veka, tako da bi se danas uparivanje savršeno uklopilo u kuhinju u stilu srednjeg veka.

Bez obzira za koji se granit odlučite, materijal će ostati izdržljiv i lep godinama koje dolaze.