Kancelarijski-pul-750x450

Koje su vaše najbolje mogućnosti od kamena za kancelarijski pult?

Kancelarijske ploče nisu često površine kojima se poklanja puno pažnje kad je u pitanju kancelarijski pult. Međutim, u poslednje vreme stvari su se dosta promenile. Korišćenje kamenih ploča u kancelariji može drastično promeniti izgled vaše kancelarije na bolje. Bilo da se radi o vašem poslu ili kućnoj kancelariji, ovaj vodič će vas provesti kroz idealne mogućnosti za kamene radne površine.

Koju boju tražite?

Boja radne ploče može imati veliki uticaj na osećaj koji odaje u vašoj kancelariji. Možete se odlučiti za svetliju radnu površinu, što će prostor učiniti većim, ili ploču tamnije boje, koja će prostoru dodati eleganciju. Možda biste prostoru želeli dati zemljani osećaj, u tom slučaju možete odabrati nijansu smeđe.

Koji su materijali idealni za kancelarijski pult?

Dva najidealnija materijala za radne površine za kancelarije su granit i kvarc. Oba materijala su vrlo atraktivna i izdržljiva, što ih čini odličnim izborom za bilo koji prostor. Pored toga, oba materijala će vam pružiti naizgled beskrajnu količinu opcija u boji i stilu. Oba materijala su detaljnije prikazana u daljem tekstu.

Šta je granit?

Granit je jedna od najpopularnijih opcija za radne površine na tržištu. Mnogi vlasnici kuća vole da koriste granit za svoje stolove zbog izgleda i trajnosti materijala. Upravo zbog toga odlučuju se za granit i u svojim kancelarijama.

Prednosti i nedostaci granita

Kao i bilo koji drugi materijal za radne površine, granit ima prednosti i mane.

Prednosti

Atraktivno

Granit je jedan od najatraktivnijih materijala koji možete izabrati za radne površine. Bez obzira kakva očekivanja imate Granit vas nikada neće razočarati.

Opsežni izbor

Postoji stotine stilova granita koje možete birati. Broj opcija praktično osigurava da ćete pronaći barem jedan stil koji će vam se činiti idealnim za vaš prostor.

Lako za održavanje

Granit se relativno lako održava, posebno imajući u vidu da je prirodni kamen. Podlogu možete redovno čistiti toplim sapunom i vodom. Vaša najveća briga biće osiguravanje da površina bude dobro zapečaćena. Međutim, granitnu ploču ćete morati da ponovo zalepite samo jednom godišnje.

Izdržljiv

Granitne ploče su dugotrajna površina. Nećete morati da brinete o zameni ovih čvrstih kamenih ploča u bilo kojem trenutku.

Nedostaci

Trošak

Prirodni kamen nije jeftin. Međutim, granit je jedna od najjeftinijih mogućnosti ploče sa prirodnim kamenom.

Zahteva zaptivanje

Kao što je slučaj s većinom prirodnih kamena, granit zahteva zaptivenost. Ovo ne bi trebalo da predstavlja mnogo neprijatnosti, jer je postupak ponovnog zatvaranja jednostavan i moraće da se obavi samo jednom godišnje.

Šta je kvarc?

Kvarc je konstruisan kamen. Privlačnost kvarca najviše leži u njegovom izgledu i izdržljivosti. Kvarcni pult biće fantastičan dodatak bilo kojoj kućnoj ili poslovnoj kancelariji.

Prednosti i nedostaci kvarca

Kvarc ima svoje prednosti i mane. Oni su analizirani u nastavku.

Prednosti

Atraktivno

Zbog toga što površine nisu prirodni kamen, ploče od kvarca nisu manje privlačne. U stvari, mnoge vrste kvarcnih pločica proizvode se tako da repliciraju izgled prirodnog kamenja poput granita.

Opsežni izbor

Još jedan rezultat izrade kvarca je da vam materijal pruža toliko različitih mogućnosti za izbor.

Lako za održavanje

Kvarcne radne ploče su neporozne, što ih čini jednom od najlakših površina za čišćenje i održavanje.

Izdržljiv

Kvarcne radne ploče napravljene su da budu veoma teške. U stvari, površine su jednako trajne poput granitnih ploča.

Nedostaci

Trošak

Kvarcne radne ploče nisu jeftine. Međutim, na osnovu koristi koje ćete dobiti od površina, trošak može itekako da se isplati.

Nije otporno na toplotu

Jedan od glavnih nedostataka kvarcnih ploča je da nisu otporne na toplotu. Morate biti oprezni, koristite podmetače za tople napitke i pripazite da ne dođe do prolivanja.

Bez obzira da li u svojoj kancelariji menjate laminatne ili čvrste površine ili gradite kućnu kancelariju i birate pult, granit i kvarc dve su najbolje opcije koje imate.