343052598_3539561536273402_7446690783606597367_n

Najbolje boje za male stanove sa nedovoljno svetlosti

Odabir boja za male stanove koji nemaju dovoljno svetlosti može značajno uticati na osećaj prostranosti i svetlosti u prostoru. Svetlije boje su idealan izbor jer reflektuju više svetlosti i stvaraju iluziju većeg prostora. Evo nekoliko preporuka za optimalne boje zidova, nameštaja i radnih površina.

Zidovi i plafoni: Za zidove i plafone, najbolje je koristiti svetle, neutralne boje kao što su bela, svetlosiva ili bež. Ove boje reflektuju maksimalnu količinu svetlosti i čine prostor svetlijim i prostranijim.

Kuhinjske radne ploče: Kada je reč o kuhinjskim radnim pločama, kvarc u svetlim nijansama poput bele ili svetlosive je idealan izbor. Ove boje ne samo da doprinose svetlini prostora, već su i vrlo elegantne i lako se uklapaju u različite stilove enterijera. Granit u svetlim tonovima, poput bež ili svetlog granita, takođe je odlična opcija.

Šankovi i kuhinjska ostrva: Šankovi i kuhinjska ostrva mogu biti centralni elementi u malim stanovima. Preporučuje se korišćenje svetlih boja za šankove, poput bele, svetlosive ili svetlobraon. Ove boje će dodatno otvoriti prostor i stvoriti prijatan ambijent. Površine kuhinjskih ostrva mogu biti u kontrastnim bojama, kao što su svetlosiva ili bež, kako bi se stvorila vizuelna raznolikost i dinamika.

Stolovi i ostali nameštaj: Površine stolova i ostalog nameštaja treba da budu u svetlim nijansama kako bi doprineli celokupnoj svetlini prostora. Površine stolova od kvarca u svetlim tonovima, poput Calacatta Volegno, Crystal Absolute White ili Noble Areti Bianco, mogu dodati toplinu prostoru bez narušavanja svetlosnog balansa.

Ukratko, svetle i neutralne boje su ključ za stvaranje svetlijeg i prostranijeg izgleda u malim stanovima sa nedovoljno svetlosti. Pravilan izbor boja za zidove, radne površine i nameštaj može transformisati vaš prostor, čineći ga prijatnijim i funkcionalnijim.