Trendovi-radnih-ploca-najbolji-aktuelni-stilovi-za-vas-dom-750x450

Najbolje aktuelne radne ploče za vaš dom

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”667421″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”840247″][kc_column_text _id=”928574″]

Aktuelne radne ploče i trendovi: najbolji stilovi za vaš dom

Ploče su središnji deo svake kuhinje. Kuhinjske ploče mogu odrediti kako soba izgleda i kako se oseća. S obzirom na važnost radnih ploča, poželećete da izaberete nešto što je idealna boja, tekstura i završna obrada za vaš dom. Zbog toga ćete želeti da ostanete u toku sa najnovijim trendovima.

Koji su trenutni trendovi za pultove?

Uključivanje bilo kog od ovih trendova može pomoći da vaše radne ploče budu aktuelne i elegantne, uz održavanje ili povećanje funkcionalnosti vašeg prostora. Ukoliko imate dilemu oko odabira prirodnog kamena, ne birinite, mi smo vam pripremili vodič za ove elegantne materijale.

Kvarcne ploče ostaju popularne

Kvarc je postao popularan na tržištu radnih ploča poslednjih godina i ostaje jedan od najpopularnijih izbora materijala među vlasnicima kuća. Kvarc je projektovani kamen koji se sastoji od otprilike 90 posto minerala kvarca i oko 10 posto poliresina. Ovi specifični brojevi malo variraju u zavisnosti od određenih brendova. Kvarcne ploče su veoma poželjne zbog svog izgleda i izdržljivosti, između mnogih drugih faktora.

Granit-Mermer-Kvarc-Ideal-Kuhinja-54

Pošto su kvarcne ploče projektovane, površine se mogu naći u skoro svakoj boji i stilu kojih se možete setiti. Površine se čak mogu proizvesti tako da izgledaju kao radne ploče od prirodnog kamena. Osim estetike materijala, kvarc je jedna od najizdržljivijih površina koje možete izabrati za kuhinjsku ploču, pozadinu, umivaonik u kupatilu ili bilo koju drugu kućnu površinu. Bez obzira gde ga instalirate, kvarcna ploča će izgledati i funkcionisati odlično.

Jedan od najvažnijih aspekata kvarca je da nije porozan. Ova karakteristika ga odvaja od mnogih opcija prirodnog kamena i pomaže da dovede do njegove popularnosti. Tečnost i mrlje ne mogu da prodru na površinu kvarca i nećete morati ponovo da zaptivate ove radne ploče.

Imajući na umu sve ove pozitivne strane, postoje neki nedostaci kvarcnih ploča. Površine ne mogu da podnesu velike količine toplote, tako da ćete morati da budete oprezni – posebno u kuhinji. Sve dok budete oprezni, vaše kvarcne ploče mogu ostati u sjajnom obliku.

Aktuelne radne ploče neutralnih tonova

Iako ćete moći da pronađete radne ploče u širokom spektru boja, blistave boje gube popularnost. Mnogi vlasnici kuća danas biraju da instaliraju radne ploče neutralnih tonova, odlučujući se za boje kao što su siva ili bež. Radne ploče neutralnih boja su odličan izbor s obzirom da će se dobro uklopiti u svaki dekor. Odabir neutralne boje za vašu radnu ploču takođe može učiniti da vaša kuhinja ili drugi prostor budu veći.

I prirodni i konstruisani kamen su trendi izbor za pozadinu. Bilo da je u pitanju ploča od granita ili kvarca, puna pozadina će izgledati sjajno – i dodati više zaštite vašim zidovima.

Granit-Mermer-Kvarc-Ideal-Kuhinja-57

Brušene, polirane i kožne radne ploče

Kada su u pitanju radne ploče od prirodnog kamena, imaćete nekoliko različitih opcija za završnu obradu. Tri najpopularnije završne obrade ploča od prirodnog kamena su brušene, polirane i obložene kožom. Brušen je kada kamen nije prošao proces poliranja, već mu je ostavljen prirodni mat izgled i postaju prilično popularni u kuhinjama. Polirane ploče imaju kamen koji je uglačan. Ploče će imati sjajan i reflektujući izgled. Na kraju, kožne ploče takođe su sve popularnije poslednjih godina. Ove površine zadržavaju prirodan izgled kamena.

Kamene ploče koje imaju vene su značajan trend na tržištu, bilo da se radi o prirodnom kamenu ili kamenu od inženjeringa. Pultovi sa žilama zaista mogu doneti zadivljujući izgled u vaš prostor. Ove površine imaju poseban karakter koji nećete dobiti sa radnim pločama u običnom stilu.

Razni stilovi i boje kuhinjskih sudopera

Kuhinjske sudopere su veliki deo radnih ploča. Nedavni trendovi su videli da različite veličine, oblici i završne obrade kuhinjskih sudopera postaju sve popularniji. Odvajajući se od tradicionalnih srebrnih metalnih sudopera, boje kao što su mat crna, zlatna i mesing postaju veoma popularne za sudopere i slavine.

Granite radna površina

Otkako je početkom 1990-ih postao dostupniji materijal, granit je bio jedan od najpopularnijih izbora radnih ploča među vlasnicima kuća. Tako ostaje i do danas, jer se mnogi vlasnici kuća i dalje odlučuju za granit za svoje kuhinje i druge prostorije. Ovaj prirodni kamen vam daje naizgled beskonačan niz boja, stilova i uzoraka koje možete izabrati. Pored estetskih prednosti zaliha granita, to je takođe jedan od najtrajnijih materijala koje možete izabrati za radnu ploču. Na kraju, iako nije jeftin, granit je najjeftinija opcija kamene ploče. Postoji mnogo sjajnih razloga zašto vlasnici kuća i dalje biraju granitne ploče.

Kvarc terazzo black kuhinjska ploča

Ploče od nerđajućeg čelika

Prošli su dani kada je nerđajući čelik bio samo za uređaje. Nedavni trendovi su videli povećanje potražnje za materijalom kao opcijom za radnu ploču. Ploče od nerđajućeg čelika će svakoj kuhinji dati moderan izgled.

Ekološki prihvatljive radne ploče

Za vlasnike kuća koji su zabrinuti za životnu sredinu, nedavni trendovi su videli da su opcije ekoloških radnih ploča sve popularnije. Ovi materijali uključuju kompozitne radne ploče koje su napravljene od recikliranih materijala kao što su papir ili staklo.

Radna ploča od betona

Iako možda ne zvuči kao tradicionalni materijal za radnu površinu, beton je prilično popularan na današnjem tržištu. Materijal se može naći u mnogo različitih boja, završnih obrada i tekstura.

Koje radne ploče više nisu u trendu?

Generalno, trendovi radnih ploča će se menjati iz godine u godinu. Retko šta ostaje popularno godinama za redom. Ispod su neki izbori radne površine koji više nisu toliko popularni kao što su nekada bili.

Bele radne ploče

Sa toliko boja i stilova dostupnih na savremenom tržištu, mnogi vlasnici kuća ne biraju da instaliraju bele radne ploče – ili bele ormare po tom pitanju. Prošli su dani tradicionalnih belih kuhinja.

Kuhinjske radne ploče

Metro pločice

Metro pločice su nekada bile jedan od najpopularnijih materijala za pozadinu. Ovo više nije slučaj, jer se mnogi vlasnici kuća odlučuju za pune pozadinske obloge od prirodnog ili konstruisanog kamena.

Kako možete ostati u okviru svog budžeta dok pratite trendove?

Iako je ostanak u okviru vašeg budžeta možda najteži deo bilo kog preuređivanja kuće, to nije nemoguće. Dok su opcije kao što su betonske ploče skupe, moći ćete da pronađete određene vrste granitnih ploča koje su lakše za vaš budžet. Međutim, iako ne bi trebalo da idete mnogo dalje od svojih granica, ne bi trebalo da dozvolite da vas budžet ograničava u dobijanju radnih ploča koje zaista želite. Ako su radne ploče nešto skuplje od onoga što ste tražili, na kraju se mogu isplatiti na duge staze s obzirom na to da nove radne ploče nisu česta investicija. Mnogo je bolje da ugradite materijal koji smatrate privlačnim i koji je dovoljno izdržljiv da održi habanje sa kojim će se suočiti u kući.

Aktuelne radne ploče su glavni faktor u dizajnu kuhinje. Posedovanje odgovarajućih radnih ploča, kao i kuhinjskih ormarića, može maksimalno povećati izgled i efikasnost vašeg prostora. S obzirom na to da su radne ploče često centralna tačka kuhinje, želite da budete sigurni da ćete se potruditi da temeljno procenite sve svoje mogućnosti. Ne želite da izaberete površine kao što su laminatne ploče samo zato što su jeftine. Uzimajući u obzir izgled, izdržljivost i opšti kvalitet, moći ćete da pronađete radne ploče koje zaista upotpunjuju vaš dom.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]