Ideal-Stone-sapun-1-750x450

Kvarcna pozadina: trendovske ideje za pozadinu od projektovanog kamena

Zadivljujuća pozadinska ploča u kuhinji ili kupatilu može zaista upotpuniti svaku novu instalaciju radne površine. Ali osim izgleda, pozadinske ploče mogu imati i funkcionalnu ulogu. Instaliranje pozadinske ploče može pomoći u sprečavanju da mrlje dospeju na zidove iza vaših radnih ploča. Što se tiče kvarca, materijal se često koristi za radne ploče, pozadinske ploče i mnoge druge elemente oko kuće.

Šta je kvarc?

Kvarc je projektovani kamen koji se pravi kombinovanjem kvarcnog minerala sa poliesterskom smolom. Iako će različiti brendovi imati različite procente, sastav kvarca je generalno oko 90 procenata minerala kvarca, a preostalih 10 procenata je poliesterska smola. Neki brendovi mogu imati i do 95 posto minerala kvarca. Iako nije prirodni kamen, kvarc je prelep materijal. Neki tipovi su projektovani da imaju izgled prirodnog kamena poput granita ili mermera. Postoji mnogo boja i uzoraka koje možete izabrati, a prilagođavanje je lako postići. To znači da ćete sigurno pronaći nešto što vam se dopada kao i nešto što se uklapa u dekor vašeg prostora.

Zašto bi trebalo da izaberete kvarcnu pozadinu?

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da izaberete kvarcnu pozadinu. Ne samo da je materijal lep, izdržljiv i prilagodljiv svakoj prostoriji, već je i otporan na mrlje, štiti zidove od vlage, lako se čisti i ne zahteva zaptivanje koje zahtevaju površine od prirodnog kamena.

Koje su mane kvarcnih pozadinskih ploča?

Uprkos mnogim privlačnim faktorima, kvarcne pozadine, poput onih koje su napravljene od prirodnog kamena, nisu savršene. Kvarc nije otporan na toplotu, pa imajte na umu to ako ga instalirate u kuhinji. Iako ovo ima manji uticaj na pozadinu nego što bi to bio slučaj sa kvarcnom pločom, ipak želite da budete što je moguće više oprezni. Takođe, dok kvarc može da imitira izgled prirodnog kamena, mnogi vlasnici kuća smatraju da ne postoji prava zamena za granit, mermer ili bilo koju drugu vrstu prirodnog kamena. Kvarc je odlična opcija za pozadinu koja će imati vizuelni i funkcionalni uticaj. Instaliranje kvarcne pozadine može biti završnica vašeg projekta renoviranja.