Kvarc-koji-izgleda-kao-Carrara-mermer-750x450

Kvarc koji izgleda kao Carrara mermer

Kvarc koji izgleda kao Carrara mermer: Pronalaženje najboljih opcija

Carrara mermer je često prepoznat kao jedan od najlepših prirodnih kamena na svetu. Kamen se može naći u estetski prijatnom rasponu belih i sivih i sadrži prelepe vene. Kamen je veoma poželjan od strane vlasnika kuća koji traže mermerne ploče.

Ali iako je to slučaj, neki vlasnici više vole kvarcne ploče od mermera. To je zato što kvarcne ploče mogu ponuditi izgled mermera i lakši je za održavanje.

Kvarc je projektovani kamen napravljen kombinovanjem otprilike 90 procenata mlevenog prirodnog kvarca sa oko 10 procenata poliresina.

Kvarc je postao jedna od najpopularnijih opcija za radnu ploču na tržištu. Takođe je popularan materijal za pozadinske obloge, kuhinjska ostrva i druge kućne površine. Bilo da se radi o kuhinjskoj površini, površini za kupatilo ili bilo kojoj drugoj kvarcnoj površini u kući, možete očekivati da će biti lepa i izdržljiva.

Koje vrste kvarca izgledaju kao Carrara mermer?

Ako tražite vrstu kvarca koja podseća na prelepi italijanski mermer, imate sreće. Postoji nekoliko prelepih vrsta kvarca koji će vam dati onaj Carrara mermerni izgled koji želite.

Zašto odabrati kvarcne ploče?

Dok je mermer bezvremenski klasik kada su u pitanju građevinski materijali, kvarc ima dosta svojih pozitivnih kvaliteta. Kao što je gore pomenuto, kvarc se može kreirati da oponaša izgled prirodnog kamena, od mermera Carrara do mermera Calacatta i svega između. Kvarcne ploče su takođe izdržljive, otporne na mrlje, lako se čiste i ne zahtevaju zaptivanje. Ako tražite materijal za radnu površinu koji nije tako zahtevan za održavanje kao mermer, svakako biste trebali razmotriti ove konstruirane kamene ploče.

Koje su neke druge opcije slične mermeru?

Kvarc nije jedina površina koja može da imitira izgled mermera. Postoje opcije kao što su kultivisani mermer i laminat, mada treba napomenuti da je kvarc boljeg kvaliteta od ostalih opcija koje ćete naći.

Možda se nađete između želje za mermernim pločama od Carrara, ali želite materijal koji je lakši za negu. Ako je to slučaj, odabir kvarca može biti idealan za vas. Vrste kvarca koje su gore ispitane omogućiće vam da imate izgled kararskog mermera dok uživate u prednostima koje kvarc pruža.