Kvarc-najbolji-izbor-za-vaše-kupatilo-750x450

Kvarc je najbolji izbor za vaše kupatilo

Kvarc je najbolji izbor i prijatelj vašeg kupatila

Kada je u pitanju dizajn kuće, mnogi vlasnici kuća fokusiraju se na područja sa velikim prometom, kao što je kuhinja. Dok je izbor stilskih i praktičnih kuhinjskih ploča vrlo važan, takođe je važno ne zaboraviti na vaše kupatilo. Pult u kupatilu čini stil i funkciju i stvara  prostor sa kojim ćete biti zadovoljni u godinama koje dolaze.

Odabir materijala za pult u kupatilu može izgledati kao komplikovan zadatak. Možete izabrati više površina, od granitnih ploča do mermernih ploča i drugih opcija poput čvrste površine i laminata. Iako će svaka opcija za pult imati svoje prednosti i nedostatke, postoji jedan određeni materijal koji je odličan izbor za bilo koje kupatilo a to je Kvarc.

Šta su kvarcne ploče?

Kvarc je inženjerski kamen koji se pravi od približno 90 procenata mlevenog kvarca i oko 10 procenata poliresina. Iako nije prirodni kamen poput granita ili mermera, kvarcni pult kupuju vlasnici kuća iz više razloga. Podloge su dostupne u raznim bojama, veoma su izdržljive i lako se održavaju, to su samo neke od pozitivnih osobina. Zbog prednosti koje nudi kvarc je izvanredan materijal koji je najprikladniji za kupatilo.

Zašto je kvarc savršeno pogodan za kupatilski pult?

Kao što smo već naveli pult od kvarca je odličan izbor za vaše kupatilo. Moći ćete pronaći bilo koju boju ili stil koji možete zamisliti, bilo da želite nešto svetlo, tamno, neutralno ili boju koja će privući pažnju. Moći ćete da pronađete ploče koje imaju vene poput mermera ili ploče pune boje. Ako tražite trajnu alternativu prirodnom kamenu, kvarc je put kojim treba ići.

Pošto je kvarc otporan na mrlje i otporan na vlagu, nećete morati da se plašite da ga instalirate u svom kupatilu. Kvrc je površina koja je neporozna. Nećete morati da zapečatite kvarcnu radnu ploču kao što je to slučaj sa prirodnim kamenom.