kuhinjskeploce-granit-kvarc-mermer-750x450

Kuhinjske ploče

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”582764″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”230075″][kc_column_text _id=”347410″]

Kuhinjske ploče kao neophodan element svake kuhinje

Zbog čega se kuhinjske ploče smatraju nezaobilaznim elementom svake dobre kuhinje?

Kuhinja je oduvek predstavljala prostor za okupljanje svih članova porodice, a ujedno i sinonim za toplinu doma. Da bi se svi ukućani osećali prijatno u kuhinji, važno je da ona bude uređena funkcionalno i sa stilom.

Kuhinja je magično mesto gde se pripremaju ukusne zakuske, kako za najmilije tako i za prijatelje. Spremanje hrane je najzanimljiviji deo dana i zato je potrebno da prostor bude dobro organizovan. U dobru organizaciju spada i dobar odrabir kuhinjske radne ploče za brže i lakše spremanje hrane.

Kuhinjske ploče

Prilikom odabira kuhinjske ploče potrebno je da razmotrite materijale od kojih se izrađuju ploče za kuhinju, da li su i koliko otporne na oštećenja, kako se održavaju i koliko dugo mogu da traju. Postoji nekolicina materijala od kojih se izrađuju ploče za kuhinju. Sve arhitekte i majstori su vrlo dobro upoznati sa karakteristikama materijala ponaosob, međutim, ukoliko samostalno opremate kuhinju, ostaje vam da se sami upustite u odabir i izaberete najidealnije rešenje za kuhinjsku radnu ploču.

Danas se prave jako moderne kuhinje po meri od kojih zastaje dah. Za taj moderan izgled najviše su zaslužne kvarcne, granitne i mermerne ploče. Taj prirodni kamen je sigurno ono što ćete prvo primetiti u kuhinji, a mi ga tretiramo na najbolji mogući način kako biste vi dobili proizvod koji će godinama zadržati kvalitet i sjaj.

Granitne i kvarcne ploče

Kuhinjske ploče od granita ili kvarca su detalj za svaku modernu kuhinju! Granit se, zahvaljujući svojim odličnim karakteristikama, češće koristi za kuhinjske površine nego bilo koji drugi materijal. Granit je jedan od najstarijih, najtrajnijih i najuglednijih građevinskih materijala. Tradicionalno, to je materijal koji je prvi izbor arhitekata i inženjera zajedno. Težak je, otporan, lep i uvek jedinstven. Raznolikost boja i tekstura su osobine koje ističu granit u odnosu na ostale materijale. Otporan je na toplotu, ogrebotine i buđi. Granit ne upija tečnost i ne grebe se. Uvek je u trendu. Današnje vodeće arhitekte, znajući njegove jedinstvene kvalitete koriste ga u većoj meri nego ikada ranije.

Kvarc se sastoji od 95% kvarca (materije koja se nalazi u osnovi granita i čini ga izuzetno čvrstim) i 5% vezivnih materijala koji garantuju visoke performanse, čvrstinu veću od granita i agilnost. Kvarc je jedan od najtežih materijala na zemlji, i kao takav, čini se kao odličan materijal za kuhinjske radne površine. Prednosti kvarca su: moderan dizajn, čvrstoća, izuzetna otpornost na mehanička, hemijska oštećenja i visoke temperature, sertifikovan je za kontakt sa hranom. Mermer nije dugotrajno rešenje za ovu namenu.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]