enterijer

KUHINJE PO MERI, NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU?

Ukoliko ste se odlučili da pravite kuhinju po meri morate biti svesni da to zahteva pre svega pažljivo planiranje i dizajniranje kako bi se osiguralo da prostor bude funkcionalan pre svega, estetski privlačan i prilagođen vašim potrebama.

Na šta treba obratiti pažnju:

Definišite potrebe

Prvo razmislite o tome koliko često koristite kuhinju, da li često kuvate? Da li vam je potrebno mnogo prostora za skladištenje? Definisanje svojih potreba pomoći će u određivanju prioriteta prilikom planiranja kuhinje.

Merenje i raspored

Najbitnija stavka je u stvari tačno merenje prostora. Razmislite o najidealnijem rasporedu kuhinjskih elemenata kako biste stvorili funkcionalan prostor. Planirajte gde će biti smešteni sudopera, šporet, frižider i radne površine.

Materijali i stil

Odaberite materijale koji odgovaraju vašem stilu i ukusu vaše porodice. Drvo, kamen, inoks čelik ili kombinacija materijala mogu dati različit karakter kuhinji. Odlučite se za boje i teksture koje odražavaju vašem ukusu.

Skladištenje

Razmislite o pametnim rešenjima za skladištenje. Vrlo važna stavka za svaku domaćicu. To uključuje visoke ormariće,  duboke fioke, unutrašnje organizatore i druge elemente koji će optimizovati prostor.

Prilagođeni elementi

Razmotrite dodavanje prilagođenih elemenata poput ostrva za kuvanje, barskog pulta ili integrisanih aparata. Oni mogu dodati funkcionalnost i estetiku vašoj kuhinji.

Osveženje tehnologije

Ukoliko ste ljubitelji novih tehnologija i često kupujete nove uređaje, razmislite o mestima za utičnice, instalacije za aparate kontrolisane putem pametnog uređaja ili za osvetljenje.

Saradnja sa stručnjacima

Rad sa dizajnerima enterijera ili stručnjacima za kuhinje može biti od velike pomoći. Oni mogu ponuditi savete, ideje i prilagođena rešenja prema vašim potrebama.

Pažljivo planiranje i dizajniranje su ključni za kreiranje kuhinje po meri koja će odgovarati vašem načinu života i estetskim potrebama.