ideal-stone-post-750x450

Kreativna kuća rađa kreativne misli

Današnje vreme ovakvo kakvo je, pre svega brzo, ne ostavlja nam puno prostora da stanemo I razmislimo o bilo čemu. Jako je teško biti kreativan kada nam je svaki dan tako jednoličan.

Ali krenimo od početka I pokušajmo upravo tamo odakle krećemo I gde je naša baza a to je – kuća. Kuća je vaš centar zabave, odmora, uživanja, beskrajne dobrobiti i drugih aktivnosti koje će podstaći kreativne trenutke. Osetite pojedinačne delove kuće kao nepresušan izvor inspirativnih ideja! Ne morate ići daleko po inspiraciju. Njen izvor je ponekad bliži nego što mislite.

Kuhinja

Krenimo od kuhinje, neka tu bude početak naše kreativne avanture. Setite se omiljenih mirisa detinjstva, napravite omiljenu poslasticu vaših ukućana jer punog stomaka se mnogo bolje razmišlja I mnogo smo kreativniji. Ubacite neke novine I neke nove začine u ustaljenu rutinu kuvanja, neka vam se vaši ukućani pridruže, svako od vas neka da svoj skroman doprinos I rezultat će vas oduševiti. Kuvanje može da bude I zabava koja  će pokrenuti vašu kreativnost, jer priznaćete rutina je uvek dosadna. 

Dnevna soba

To je mesto gde se okupljamo posle napornog dana, gde sabiramo misli I utiske, gde se pripremamo za sve što nas očekuje. Tu uživamo sa prijateljima uz popodnevnu kaficu I opušten razgovor, gde čitamo omiljenu knjigu, gledamo filmove, utakmice ili jednostavno sedimo I posmatramo vatru iz kamina ili gledamo kroz prozor na zeleni vrt. Tu je vreme stalo, zaustavite ga baš tamo gde vama odgovara I ne dozvolite da vas melje.

Radna soba

Ne dozvolite pre svega da vam u radnoj sobi vlada haos tada ćete vrlo teško uspeti da dođete do kreativnih misli ukoliko gledate u veliku hrpu neispeglanog veša ili garderobe koju ste nosili I niste vratili u ormar, dečijih igračaka… U radnoj sobi treba samo da vam stoji radni sto sa neophodnim priborom kao što su računar, sveska, knjige i olovka. Samo u tom slučaju možete biti fokusirani na svoje misli I samo će se iz toga izroditi kreativna ideja.

Glava i telo se savršeno razumeju kada svakom od njih date ono što im je potrebno. Vežbajte, na trenutak isključite glavu, krećite se, sve će to uticati pozitivno kako na vaše telo tako I na um. Ukoliko I dalje ne uspevate da se pokrenete I ne pada vam ništa kreativno na pamet imate bezbroj mogućnosti na internetu samo ukucajte pojam koji želite I razvićete hiljadu I jednu ideju kako za unapređenje vašeg znanja tako I za uređenje vašeg prostora ili unapređenje posla. Sve vaše obaveze počnite da beležite u dnevnik obaveza, nemojte se oslanjati mnogo na pamćenje baš zbog vremena koje nas melje I može doći do nekog propusta. Budite odgovorni u svakom trenutku, ali bez preteranog opterećivanja.

Olakšajte sebi na sve načine.