Kombinacija-mermera-i-drveta-u-savremenim-kuhinjama-750x450

Kombinacija mermera i drveta u savremenim kuhinjama

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”913097″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”273210″][kc_column_text _id=”706846″]

Kombinacija mermera i drveta u savremenim kuhinjama

Kombinacija mermera i drveta se u velikom stilu vraćaju na scenu. Dizajneri se sve više okreću ka kombinaciji drvenih elemenata i prirodnog kamena kako bi omogućili preko potreban kontrast dok istovremeno održavaju egonomski i prefinjeni izgled. Pored topline drveta, izuzetna elegancija mermera predstavlja nešto što se nameće kao prefinjen izbor u kuhinjama vrhunskog izgleda koje su obogaćene ovim prirodnim kamenom.

Dodavanje mermera i drveta u kuhinju nije baš toliko lako koliko zvuči. Iako ovakva kombinacija u kuhinji zahteva mnogo više održavanja i pažnje, njen estetski šarm i jedinstvenost zaista vredi dodatnog truda i vremena. Pametne, funkcionalne i istovremeno jednostavno senzacionalne, kuhinje koje poseduju mešavinu mermera i drveta spremaju se da još jednom promene izgled naših domova.

Nije sve u modernom stilu

Lepota dodavanja drvenih površina u moderne kuhinje odlazi mnogo dalje od običnog kontrasta. Ova mešavina vam dozvoljava da uklopite dva potpuno različita stila i dodate obrise rustičnog i tradicionalnog uticaja savremenim kuhinjama. Dok drvo obavlja izvanredan posao u predvođenju tog prirodnog, rustičnog izgleda, mermer se ponaša kao da blalansira elementima i unosi sofisticiranost u kuhinju svojim poliranim i sjajnim površinama.

Sve češće, beli mermer praćen svetlijim tonovima drvenih elemenata pronalazi način da se smesti u moderne rustične kuhinje , ali svi oni koji traže nešto malo elegantnije mogu da isprobaju kombinaciju pultova od crnog mermera ili sivog tvrdog drveta.

Dašak minimalizma

Ukoliko želite kuhinju koja sa sobom unosi dodir modernog minimalizma, mermer je pravi izbor kako za pultove, tako i za kuhinjske ploče. Bilo da se radi o pultovima ili kuhinjskim pločama, mermer modernim kuhinjama pruža kultivisan izgled koji ostavlja veoma jak vizuelni utisak.

Raznovrsna kuhinjska ostrva

Konačno je došlo vreme da zamenite svoje dosadne kuhinjske pultove i ostrva sa onim koja su mnogo efikasnija i dopadljivija.Imamo primer uklapanja drveta sa mermerom putem ostrva koji kompletiraju mermerne ploče, ali poseduju drvenu bazu i jedinice za odlaganje stvari sa drvenim vratima. Barske stolice i viseća rasveta koja se uklapa u celokupan izgled može kompletirati predivne kuhinje i obeležiti ih izvanrednim ukusom.

Izvor

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]