Koji-su-najbolji-materijali-za-šankove-750x450

Koji su najbolji materijali za šankove?

Materijali za šankove, kao i za svaki drugi element u kuci, imaju značajnu ulogu kad je reč o njegovom uklapanju sa okruženjem. Šank može dodati zabavan i dinamičan element u bilo koje okruženje za zabavu gostiju, a istovremeno dodati vizuelnu privlačnost bilo kom domu ili preduzeću. Izbor pravog materijala važan je za postizanje stila i funkcionalnosti koji imate na umu. Naša neizmerna raznolikost prirodnih i konstruisanih kamena može se uklopiti u bilo koji dekor – od modernog do klasičnog.

Granit: pun karaktera i izdržljiv

Granit je dostupan u mnogo različitih boja i stilova, što ga čini svestranim za bilo koje područje. Bez obzira koji dizajn bara imate, bilo da se radi o opuštajućem kućnom baru ili otmenom baru kao u noćnom salonu, Granit je savršeno rešenje. Pošto je granit prirodni kamen, svaka ploča je zaista jedinstvena, što znači da niko nikada neće imati isti komad kao vaš. Trajnost Granita takođe ga čini atraktivnim izborom, posebno za barove sa velikim prometom kao što su restorani, hoteli ili vlasnici kuća koji vole zabavu. Uz samo minimalno održavanje potrebno za granit, poput nekoliko minuta dnevnog čišćenja i periodičnog zaptivanja, to je pouzdana opcija za one koji žele da doživotno koriste svoj bar.

Oniks: dubina, slojevi i kontrast

Oniks je egzotični kamen koji ostavlja bez daha. Njegov zapanjujući izgled, koji sadrži bogate paralelne slojeve kontrastnih nijansi, prirodno se formira tokom hiljada godina. Ima izuzetan jedinstveni stil. Raskošna lepota Oniksa privukla je pažnju civilizacija još od starih Egipćana i Grka, koji su koristili prirodnu lepotu Oniksa za izradu nakita. Jedinstvena karakteristika koja Oniks čini neodoljivim izborom je njegova sposobnost osvjetljenja pozadinom zbog njegove prozirnosti. Ovo je relativno jeftin postupak koji kamenu zaista omogućava da pokaže svoju čistu lepotu i čini ga centralnom tačkom svake prostorije.

Škriljevac: Suptilnost i tekstura

Škriljevac je metamorfna stena izvedena iz sedimentnog kamena nazvanog škriljevac, koji je mešavina minerala gline sa fragmentima drugih minerala, poput kvarca i kalcita. To ga čini značajno izdržljivijim i atraktivnijim. Škriljevac ima malu stopu upijanja vode, što ga takođe čini idealnim za barove sa velikim prometom. Većina škriljevca je siva, ali se javljaju i u raznim drugim nijansama poput zelene, crvene, crne i ljubičaste. Fascinantni teksturni izgled škriljevca čini ga jedinstvenim.

Gemstone: Retko i estetski jedinstveno

Gemstone je komad mineralnog kristala koji se poput Onik-a često koristi za izradu nakita zbog svoje izuzetne lepote. Drago kamenje se uglavnom koristi u hotelima i muzejima zbog svoje neverovatne estetske privlačnosti. Može se osvetljavati i sa pozadinskim osvetljenjem kako bi pružio elegantan izgled idealan za ekstravagantne barove sa malim prometom. Ako želite egzotični izgled izuzetne lepote koji pokazuje status visoke klase, Gemstone je to.

Mermer: Elegantno luksuzan

Mermer je metamorfna stena koja se stotinama godina često koristi u skulpturama i zgradama, poput Njujorške javne biblioteke. Donosi eleganciju bez premca gde god se koristi, posebno za barove. Mermer ima klasičan izgled i donosi povećanje kapitala svakog doma ili preduzeća. Suptilne vene Mermera i smiren izgled dodaju luksuz vašem baru. Najprikladnije je za opušteno okruženje koje neće biti podložno velikom trošenju. Pravilno zatvaranje biće od vitalne važnosti za dobijanje maksimuma od vašeg mermera, jer može prouzrokovati mrlje od vina i drugih kiselih napitaka ako se prospe i ostave duže vreme. Domaći barovi ili sobe za privatne zabave u restoranu idealne su aplikacije za mermer.

Kvarc: Lako održavanje i raznolik

Za područja sa izuzetno velikim prometom možda je najbolji konstruisani kamen. Kvarc je izuzetno otporan na mrlje, kao i na habanje. Proces proizvodnje omogućava širok spektar boja, što olakšava uparivanje sa bilo kojom šemom dizajna. Kvarc je neporozan, što znači da će izdržati i najprometnija područja i nikada neće zahtevati zaptivanje. Možete biti sigurni da će Kvarc ostati čist i u dobroj formi tokom narednih godina. Odličan je izbor za visoko aktivne restorane ili vlasnike kuća koji često zabavljaju goste.