88309087_2805757926178115_7982179148904792064_n-750x450

Kako usklađujete pozadinske pločice sa granitnim pločama?

Granitne ploče će Vam omogućiti mnogo opcija za izbor. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto je ovaj prirodni kamen poznat kao odličan materijal za radnu površinu. Zbog velikog izbora, neće vam biti ni malo lako da se odlučite. Međutim, uz pravilno planiranje, možete pronaći odgovarajuću podlogu za pločice za uparivanje sa vašom novom granitnom pločom.

Kako možete uskladiti granitnu radnu ploču sa pozadinom?

Usklađivanje granitne ploče sa pozadinom nije tako teško ako pravilno pristupite zadatku. Prvo izaberite radnu ploču.

Najčešći pristup kombinovanja pozadine sa granitnom pločom biće da prvo izaberete svoju radnu ploču. Na taj način će biti mnogo lakše pronaći pozadinu koja bi idealno pristajala. Kada saznate koja je boja i stil vaše granitne ploče, možete pronaći sličnu boju ili uzorak pločica za pozadinu. Imajte na umu da pločica ne mora nužno biti iste boje kao vaš granit da bi bila dobar par. U mnogim slučajevima možete odabrati pozadinu neutralne boje koja će se dobro upariti sa bilo kojom pločom.

Prvo izaberite pozadinske pločice, suprotan pristup od gore pomenutog biće da prvo izaberete pozadinu. Iako ovaj redosled nije uobičajen, može da funkcioniše. Ako odaberete blistavu pozadinu sa živim bojama, najbolje bi bilo da odaberete granitnu radnu ploču koja je prigušenija.

Koje se vrste pločica mogu koristiti za pozadinu?

Kada su u pitanju pozadinske ploče, takođe postoji nekoliko opcija koje možete izabrati. Neke od najpopularnijih opcija su metro pločice, staklene pločice, mozaik pločice i keramičke pločice. Redosled kojim odaberete radnu ploču i pozadinu imaće značajan uticaj na to koji će materijal biti pravi za vaš prostor.

Koje su druge opcije osim pločica?

Različite vrste pločica nisu jedine opcije koje imate za pozadinu. Ako tražite novu modernu kuhinjsku pozadinu za uparivanje sa vašom granitnom pločom, možete razmotriti i sledeće opcije.

 Granit

Granit nije samo odličan materijal za kuhinjske ploče, već će izgledati sjajno i kao pozadina. Ako instalirate punu pozadinu (onu koja se proteže od vaše radne površine do dna gornjih ormara), postoji nekoliko materijala koji mogu parirati lepoti granitne ploče. Od bojenja do žilica prisutnih na mnogim pločama, sigurno ćete moći da istaknete prirodni kamen koji odaberete i za radnu površinu i za pozadinu. Jedna od primarnih prednosti granitne pozadine u odnosu na pločice je da nema linija za fugovanje.

Nerđajući čelik

Ako želite moderniji izgled, razmislite o pozadinskoj ploči od nerđajućeg čelika.

Staklo

Kao i kod nerđajućeg čelika, staklene pozadine su dobar izbor za savremeni izgled. Pored radnih ploča, pozadinske ploče, plakari i podovi su suštinski delovi dizajna kuhinje. Sama kuhinja je glavni faktor u svakom projektu preuređenja kuće. Kada ovo uzmete u obzir, pronalaženje prave pozadine za vašu radnu ploču je velika stvar. Bez obzira na stil koji odaberete, vaša granitna ploča ili pozadinska ploča mogu lako postati centar vaše kuhinje.