viber_image_2024-03-21_15-28-09-913

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU BOJU ZA POD

Kada dizajnirate kuhinju ili kupatilo, važno je da se uverite da se sve slaže jedno sa drugim. Dizajn kuhinje je najčešće najviše fokusiran na radne ploče, uređaje i ormare, dok kupatilo ima toalet, zidove i ormariće. Ključno u oba slučaja pri odabiru enterijera je izabrati odgovarajuću boju za pod. Uparivanje poda sa mermernom pločom u početku može izgledati nezgodno. Postoji toliko mnogo podnih dizajna, uzoraka, boja i materijala da može izgledati kao zastrašujući zadatak birati šta najbolje ide uz nove mermerne ploče. Zato smo tu da pomognemo da situacija bude jednostavnija.    

Izbor boje

Kada birate koji pod ide uz mermerne ploče, odgovorite na sledeća pitanja da biste započeli kreativni proces.

Kakva je boja sobe?

Ako ste izabrali određenu boju koju želite da prostor ima, možete pravilno sortirati boje, dizajn, šare i kombinovati po želji.

Koje emocije ili osećanja pokušavate da izrazite?

Svaka prostorija treba da ima svoju svrhu u kući. Kuhinja će se osećati drugačije od kupatila, koje se opet razlikuju od spavaćih soba, a one opet drugačije od trpezarije. Zapitajte se koje emocije želite da ovaj prostor prenese i imajte to na umu kada birate boje.

Šta želite da istaknete u prostoriji?

Razmislite unapred o tome šta želite da gosti prvo vide kada uđu u prostor. Da li postoje stvari koje želite da drugi odmah primete ili da se nešto uklopi u pozadinu kako biste istakli nešto drugo? Osnovno pitanje da li želite da ugradite žarišnu tačku pružiće preko potrebnu jasnoću za dizajn cele prostorije.

Koje su boje u ostatku prostorija?

Veliki deo razumevanja tona sobe je odabir odgovarajućih boja koje mogu da izraze ta osećanja. Boje imaju trenutnu i podsvesnu reakciju na ljude, što omogućava ljudima da osete određene emocije. Analizirajte sobu i primetite koje su boje vaše mermerne ploče, pozadine, ormara, zidova, osvetljenja i dekoracije? Razumevanjem emocionalnog tona sobe kroz različite boje, dekoraciju i dizajn, možete pravilno odabrati koju vrstu poda da postavite.