Kakav-je-kamen-napravljen-od-strane-čoveka-750x450

Kakav je kamen napravljen od strane čoveka?

Iako prirodni kamen poput granita i mermera dobija mnogo pažnje od strane vlasnika kuća interesovanje za „veštački kamen“, znatno je poraslo u poslednjih nekoliko godina. Konstruisane kamene površine nude brojne prednosti, od niza različitih boja za izbor do niskih svojstava održavanja materijala. Ovaj vodič će vam pomoći da naučite šta je kamen napravljen od strane ljudi, kao i koji su njegovi kvaliteti i kako se površine upoređuju sa mogućnostima prirodnog kamena.

Šta je tačno kamen izgrađen od čoveka?

Kada čujete pojam „veštački kamen“, to se odnosi na konstruisane kamene ploče i ostale površine. Da bi ga još suzili, radne ploče „konstruisanog kamena“ često su označene kao kvarcne radne ploče. Ovaj materijal ne treba mešati sa kvarcitom, koji je prirodni kamen.

Kako se kamen napravljen od čoveka upoređuje sa drugim opcijama?

Kvarc je postao jedan od najpopularnijih izbora za kuhinjske ploče. Kvarcne površine su moderne, izdržljive i lako se održavaju – ima sve kvalitete koje vlasnici kuća žele.

U poređenju sa prirodnim materijalima, kvarc je takođe odličan izbor za vaš dom. Budući da je napravljen, materijal se često može praviti da replicira izgledu granitnih ploča, mermernih ploča ili drugih površina od prirodnog kamena. Kvarc može odgovarati ili u nekim slučajevima nadmašiti trajnost prirodnog kamena.

Što se tiče poređenja sa drugim uobičajenim materijalima za radne površine, kao što su laminat i čvrsti površinski materijali kvarc se smatra i atraktivnijim i izdržljivijim od svakog. Kvarcne radne ploče takođe mogu izdržati više habanja od materijala poput nerđajućeg čelika i drveta.

Zašto je kamen napravljen od strane čoveka dobar izbor za radne površine?

Kada je u pitanju materijal za radne površine, kvarc je jedno od najboljih rečenja koje možete izabrati. Kao što je već spomenuto, ove površine su poznate po svojoj lepoti, izdržljivosti i jednostavnim zahtevima održavanja. Ako vam se sviđa izgled prirodnog kamena, ali želite površinu o kojoj je lakše brinuti, kvarc je vaša najbolja alternativa. Da biste se brinuli za kvarc, sve što trebate je da nastavite sa čišćenjem.

Koje su karakteristike takozvanog „veštačkog kamena“,?

Kvarcne radne ploče izrađene su kombinovanjem približno 95% kvarca i 5% vezivnih materijala koji garantuju visoke performanse. Pošto su površine proizvedene, one su neporozne i ne zahtevaju zaptivanje kao što je prirodni kamen. Ako se pravilno brinete o njima, ove kvarcne ploče mogu ostati u sjajnoj formi još mnogo godina.

U poređenju s drugim materijalima, kvarc spada u zlatnu sredinu po ceni. Uobičajene vrste kvarca mogu se naći u sličnom cenovnom rangu kao i mnogi materijali od prirodnog kamena, dok vrhunski kvarc može biti malo skuplji.

Uticaj prirodnog kamena na životnu sredinu

Kvarc se često smatra ekološki prihvatljivijim izborom od njegovih prirodnih kolega. To je uglavnom zbog toga što se kvarc može proizvesti gotovo bilo gde, za razliku od nekih vrsta prirodnog kamena koji se mogu naći samo na određenim lokacijama širom sveta. Pošto se kvarc može proizvesti gotovo bilo gde, moći ćete da pronađete površine za koje nije potrebna velika isporuka.

Nema razloga da verujemo da umetničke površine od kamena nisu toliko kvalitetne kao prirodni kamen. Ove površine su poznate po svom lepom izgledu, izdržljivosti, lakoj nezi i mnogim drugim prednostima.

Sve površine od Kvarca daće vašem prostoru poseban stil i eleganciju. Bez obzira koju boju odabrali, kvarčna površina će sigurno uticati na vaš dom, vizuelno i funkcionalno. S obzirom na kvalitetan izgled i dugotrajna svojstva materijala, nije čudo zašto se danas mnogi vlasnici kuća odlučuju da kvarc koriste u preuređenju svog doma.

Pošto su radne ploče i druge površine tako veliki deo vašeg doma, vi ćete želeti da dobijete površinu koja će vam se svideti. Veoma je moguće da će ta površina biti od kamena napravljenog od strane čoveka.