Los kamen blog

Kada je vreme da promenite vaše radne ploče

Kada je vreme da promenite vaše radne ploče

Neizbežno je da radne ploče vremenom izblede. Veća je verovatnoća da će se to desiti ukoliko se niste adekvatno starali o njima. Kada dođe vreme da se pozabavite svojim starim radnim pločama, postoji nekoliko opcija koje bi vlasnik kuće trebalo da zna.

Kada je vreme za promenu radne ploče
Može biti teško odrediti kada su vaše radne ploče za zamenu. Obično ih menjamo ukoliko su izbledele, oštećene i ne mogu se više adekvatno popraviti.

Oštećene
Radne ploče sa velikom količinom pukotina, lomljenja ili ogrebotina mogu se smatrati starim i za zamenu. Male pukotine ili ogrebotine se mogu popraviti.

Istrošeno
Radne ploče će vremenom izbledeti od aktivne upotrebe. Zdrav sjaj laka može izbledeti, sam kamen može izgledati urezano, a boje će izgledati blaže i prigušene u poređenju sa onim što je nekada bilo. Zaptivači bi mogli imati problema da zaštite takve ploče. Istrošene radne ploče nemaju onaj poseban sjaj kao nekada.

Kompatibilnost
Ploče koje se ne uklapaju u vaš trenutni enterijer mogu se smatrati funkcionalno nekompatibilnom. Ploče ne moraju da budu oštećene ili izbledele da bi vlasnik kuće shvatio da više ne odgovaraju njegovom prostoru. Na primer, promena sa ploče od škriljevca na ploču od granita služiće više svrsi dizajnom i izdržljivošću.

Nadogradnja
U zavisnosti od materijala od kojeg je napravljena originalna radna ploča, vlasnici kuća će možda želeti da nadograde svoju radnu površinu na nešto što bolje odgovara njihovim željama. To ne znači da je originalna ploča stara, oštećena ili zastarela, ali vlasnik kuće želi da nadogradi ono što trenutno ima na nešto možda jače i što zahteva manje održavanja. Uobičajeno je da vlasnici kuća nadograde radne ploče kada se usele u novi dom.
Zastarelo
Ponekad se nekim ljudima radna ploča jednostavno čini zastarelo. To je subjektivan osećaj gde radna ploča može biti savršeno fina i zdrava, ali stil više nije privlačan za gledanje, a vlasnik kuće želi promenu.

Ako vam se nešto od ovoga čini poznato ili ako imate bilo koju od ovih misli u vezi sa svojim radnim pločama, onda je možda vreme da razmislite o promeni ili nadogradnji radne površine.