Jeftine-kvarcne-radne-ploce-Kako-platiti-manje-750x450

Jeftine kvarcne radne ploče

Jeftine kvarcne radne ploče: Kako platiti manje?

Iako biste možda želeli da imate neograničen budžet za projekat preuređenja kuće, velika je verovatnoća da ga nemate. Zbog toga je uvek u vašem najboljem interesu da imate na umu troškove prilikom procene opcija za radne površine. Iako će se neki materijali za radne površine uklapati u vaš budžet, drugi neće.

Sve u svemu, teško je zaista reći jesu li kvarcne radne površine „skupe“ ili ne. To će uglavnom zavisiti od toga koliko želite da platite za svoju novu radnu površinu. Takođe ćete morati da imate na umu da postoji mnogo faktora koji utiču na cene kvarcnih pultova. Ovaj vodič će raščlaniti koji su to faktori, kako možete smanjiti troškove i kako se cena kvarcnih ploča upoređuje sa drugim popularnim opcijama na tržištu.

Šta su kvarcne radne površine?

Kvarc je konstruisani kamen koji je napravljen od otprilike 90 procenata mlevenog kvarca i oko 10 procenata poliresinoze. Konkretni procenti će se malo razlikovati u zavisnosti od različitih marki. Ove površine su idealan izbor za završetak bilo kog projekta preuređenja kuće, jer se mogu koristiti za kuhinjske radne površine, kupatilo i još mnogo toga.

Budući da su površine konstruisane, mogu se naći u širokom spektru boja i stilova. Neki od ovih stilova čak ponavljaju izgled opcija prirodnog kamena poput granitnih ploča i mermernih ploča. Za razliku od opcija od prirodnog kamena, kvarcne radne površine su neporozne, što znači da ne zahtevaju da svaki put ponovo nanosite zaptivač onoliko često koliko je potrebno sa prirodnim kamenom. Neporozne osobine ovih projektovanih ploča od kamena takođe pomažu površinama da budu otporne na mrlje i da se lako održavaju.

Iako mogu da se uporede sa pločama od prirodnog kamena, kvarcne radne površine su superiornijeg kvaliteta u odnosu na opcije kao što su ploče od laminata i drveta. Ploče od laminata mogu imati neke stilske dizajne, ali su vrlo sklone oštećenjima. Sličan je slučaj i sa drvenim pločama; iako površine mogu izgledati lepo, uvek ćete morati da brinete o potencijalnim oštećenjima.

Koji faktori utiču na cenu kvarcnih radnih ploča?

Kao što je gore navedeno, postoji mnogo faktora koji mogu uticati na cenu kvarcnih radnih ploča. Neki od ovih faktora uključuju koju vrstu kvarca ste izabrali, koliko materijala trebate za svoj projekat i koliko izreza i uglova treba da napravi izrađivač. Na primer, ako odaberete kvarcnu boju koja nije uobičajena, možete očekivati da ćete je platiti više. Ploča u punoj boji često košta manje od one koja ima žilice ili mrlje.

Kako možete smanjiti troškove kvarcnih radnih ploča?

Postoji nekoliko načina na koje možete minimizirati troškove nove kvarcne radne površine. Za početak možete odabrati vrstu kvarca koja je relativno česta. Iako ovo može zvučati negativno, to je sve samo ne tako. Postoji mnoštvo stilskih kvarcnih opcija čije su cene niže. Drugo, količinu materijala i izrezi koji su vam potrebni možete smanjiti tako što ćete planirati samo ono što vam treba. Na primer, ako želite da smanjite troškove materijala, trebalo bi da se usredsredite na radnu površinu, a ne na bilo kakve dodatne elemente poput pozadinskih pločica i kuhinjskih ostrva.

Možete li instalirati kvarcnu radnu površinu bilo gde u svom domu?

Ako budete obazrivi, u domu imate mnogo mesta na koja možete da postavite kvarcnu radnu površinu (ili druge površine). Jedino na šta treba da obratite posebnu pažnju je to da je Kvarc podložan oštećenjima od prekomerne toplote. Iako ovo možete shvatiti da ne bi trebalo kvarcne radne površine da instalirate u kuhinji, to nije slučaj. Definitivno možete imati kvarcne radne površine u kuhinji sve dok ih ne izlažete prekomernoj toploti, poput vrućih šerpi i šerpi postavljenih na površini. Ako vruće predmete poput ovih postavite na površinu (ili alat za vruću kosu u kupatilu), smola će se rastopiti i rezultirati trajnim opekotinama. Kvarcne radne površine su posebno dobar izbor za manje prometne prostore kuće.

Jedno mesto na kojem nikada ne biste smeli da postavljate kvarcnu radnu površinu nalazi se u dnevnom boravku na otvorenom. Stalno sunčevo svetlo koje područje prima može prouzrokovati da boja vaše radne površine bledi.

Možete li sami da instalirate kvarcnu radnu površinu?

Instaliranje kvarcne radne ploče nije projekat „uradi sam“, bez obzira na to koliko je vlasnik kuće iskusan. Materijal je vrlo težak i treba ga ugraditi na specifičan način. Zbog toga ćete morati da angažujete profesionalce koji će instalirati vašu novu radnu površinu. To će značajno smanjiti rizik od nastanka bilo kakve štete, a takođe će vas sprečiti da se potencijalno povredite tokom procesa.

Kako brinuti o kvarcnoj radnoj površini?

Budući da kvarcne radne površine ne zahtevaju zaptivanje, vaša primarna briga biće čišćenje. Sve dok to radite i držite podlogu dalje od prekomerne toplote, vaša kvarcna radna ploča može ostati u sjajnom obliku dugi niz godina.

Ušteda novca na kvarcnim radnim pločama: Šta treba zapamtiti

Kada želite uštedeti novac na kvarcnim pločama, moraćete da zapamtite neke stvari. Ove ključne tačke su navedene i objašnjene u nastavku.

Ne žrtvujte kvalitet da biste uštedeli troškove

Iako možda imate ograničen budžet, nikad nije dobra ideja da žrtvujete kvalitet da biste uštedeli malo novca. Na primer, nemojte birati radnu površinu od laminata umesto kvarcne radne površine jednostavno zato što je laminat jeftin materijal. Ako to učinite, možete uštedeti novac u kratkom roku, ali podjednako lako ćete morati potrošiti dodatni novac da biste popravili štetu ili zamenili radnu površinu u budućnosti. Mnogo vam je bolje da trošite na kvarcne radne površine, čak i ako vam je potreban malo veći budžet.

Ne pokušavajte da sami instalirate ploče od kvarca

Uvek prepustite postavljanje kvarcnih ploča profesionalcu. Ako ih sami instalirate, to može dovesti do grešaka i povreda.

Bilo da pravite novu kuhinju ili ugradite stilsku i izdržljivu novu radnu površinu u svoje kupatilo, ugradnja kvarcnih ploča je odličan način da poboljšate svoj prostor.