11-Objava-Ideal-Stone-750x450

Izgled kvarcnih ploča | Ideal Stone

Kao što smo rekli mnogo puta do sata kvarc je jedna od najtraženijih opcija za vaš dom, pre svega zbog svoje izdržljivosti ali i zbog neograničenog spektra boja i šara koje se mogu dobiti kada je reč o kvarcu.

Mogu se dobiti od najsvetlije do najtamnije, a između toga je veliki spektar šara koje ne možete ni da zamislite pošto se najčešće srećemo sa šarama koje imitiraju popularni kamen kao što je mermer.

Kvarc se dobija kombinacijom mineralnog kvarca i smole. Tako da su proizvođačima u opticaju sve boje koje zamislite i mogu da puste mašti na volju.

Kvarc ima veoma visoku otpornost na sečenje, bojenje i lomljenje i sposoban je da izdrži visoku toplotu, što sa mermerom nije slučaj.

Vene na kvarcu

Vene su ravne ili isprepletane linije u kamenu. Vene kod prirodnog kamena su formirane kristalizovanim mineralnim naslagama koje ostaju kada voda prođe kroz kamen i ispari. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, vene se mogu dobiti i na veštačkom kamenu. Neki proizvođači su postali toliko vešti u tome da čak i stručnjaci teško mogu da primete razliku između kvarca i prirodnog kamena. Kvarc je neporozan i izuzetno lak za održavanje pošto ima glatku površinu za razliku od mermera i granita koji imaju pore u koje može da uđe hrana i da napravi vremenom problem.

Najzastupljenije boje kvarca

Beli kvarc

Beli kvarc je najpopularniji izbor na tržištu kvarcnih ploča. Pre svega pošto je najlakši za kombinovanje sa ostatkom nameštaja, nije upadljiv ali i vrlo vešto imitira izgled belog mermera.

Crni kvarc

Crni kvarc je odmah posle belog po zastupljenosti u domovima. Razlog je isti kao i kod belog lak je za kombinovanje sa ormarićima ali ima i prelepe vene koje ga mogu učiniti i centralnim mestom u domu.

Bež

Bež kvarc daje topliji izgled u poređenju sa drugim bojama. Bež je nežna boja, ali mnoge bež kvarcne ploče imaju bogate vene koje prolaze kroz njih i time stvaraju brojne dizajne.

Ne postoji nijedna opcija zbog koje ćete odustati od kvarcnih ploča. Šta god da zamislite kvarc će moći da vam pruži.