Ideje-za-kuhinju-sa-belim-ormarićima-750x450

Ideje za kuhinju sa belim ormarićima

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”120575″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”210193″][kc_column_text _id=”484353″]

U kuhinji posebnu pažnju treba obratiti na zaštitu vaših zidova od prosipanja ili prskanja do kojih može doći tokom kuvanja. Bez obzira da li imate savremenu ili tradicionalnu kuhinju, pozadina mora biti od pločica ili kamena.

Koji su kuhinjski pozadinski materijali najbolji sa belim ormarićima?

Beli ormar je prilično uobičajen u kuhinjama. Srećom za vlasnike kuća koji žele da upariju pozadinu sa svojim ormarićima, postoji mnogo pogodnih opcija za bele ormare. Sledeći materijali su neki od najboljih koje možete izabrati a koji se dobro slažu sa belim ormarićima.

Mermer

Mramorna pozadina je odličan izbor za uparivanje sa vašim belim ormarićima. Bilo da tražite svetao beli mermer ili tamniji mermer za uspostavljanje kontrasta, postoji mnogo opcija koje možete izabrati. Mramorne ploče mogu zaista biti žarište u bilo kom prostoru u koji su ugrađene – pa tako i mermerne pozadine. Ovaj elegantni prirodni kamen najbolji je izbor među vlasnicima kuća koji žele da u svoju kuću ugrade prirodne lepote. Iako će kamen zahtevati određenu negu, to je jedan od najtrajnijih izbora za vaš dom. Ako želite da napravite prelepu kuhinju, instaliranje mermerne ploče može vam pomoći u tome.

Ako ne želite mermernu ploču, možete se odlučiti za pozadinu mermernih pločica. Iako je popločavanje jedna od najčešćih ideja za dizajn, imajte na umu da ćete se morati pozabaviti linijama za fugiranje koje nećete imati s pločom.

Granit

Postoji mnogo sjajnih razloga zbog kojih je granit tako popularan izbor za preuređivanje doma. Od granitnih ploča do naslona, kuhinjskih ostrva i još mnogo toga, ovaj svestrani prirodni kamen izgleda odlično u svakoj kuhinji, bilo da se radi o modernoj kuhinji ili klasičnom stilu. Pošto se granit može naći u toliko različitih boja i stilova, neće biti teško pronaći nešto što se dobro slaže sa vašim belim ormarićima. Što se tiče dizajna, zaista ne možete pogrešiti sa granitom. Materijal je lep, izdržljiv i otporan na mrlje, grebanje i gorenje, pored mnogih drugih pozitivnih osobina.

Travertin

Ako želite da svom domu dodate osećaj svetlosti i života, razmislite o travertinu. Ovaj neverovatni prirodni kamen dolazi u nizu svetlijih boja, što ga čini odličnom opcijom za belu kuhinju.

Staklo

Ako tražite materijal koji je modernijeg stila, staklo može biti upravo ono što tražite. Osim lepote materijala, staklo je izdržljivo i otporno na ogrebotine, toplotu i mrlje. Za vizuelni utisak, izaberite pozadinu staklene ploče. Ne postoji ništa slično izgledu koji ćete dobiti.

Pločice

Od belih pločica do opcija tamnije boje, naći ćete mnogo ideja za pločice kada je reč o povratnom prskanju. Moći ćete da birate između različitih stilova, poput pločica metroa, mozaika i drugih. Takođe možete birati između različitih uzoraka, poput riblje kosti. Jedna od prednosti koju možete dobiti od pločica je instalacija uradi sam.

Mnogi domovi imaju tradicionalne bele pločice. Bela pločica dobro se uklapa u šemu bele boje u vašoj kuhinji, ali imajte na umu da je pločicu teže očistiti od ploče.

Nerđajući čelik

Ako u kuhinji imate aparate od nerđajućeg čelika, odabirom naslona od nerđajućeg čelika možete upotpuniti neverovatan izgled.

Međutim, materijal ima svojih nedostataka. Neki vlasnici kuća smatraju da nerđajući čelik izgleda „hladno“. Materijal je takođe sklon grebanju i drugim oštećenjima.

Najteži deo pronalaženja idealnog rešenja za uparivanje sa vašim belim ormarićima može biti sužavanje mogućnosti. Od predivnih i izdržljivih ploča od prirodnog kamena do mozaičnih pločica, sigurno postoji opcija koja će izgledati sjajno u vašem domu.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]