ideal-granit-zidovi-750x450

Granitni zidovi: kako se uklapaju u vaš dom?

Granit je jedan od najboljih izbora prirodnog kamena za vlasnike kuća. Dok se kamen uglavnom koristi za radne ploče, pozadinske ploče, granitni zidovi su sjajan dodatak u kući. Bilo da se odlučite za kamene pločice ili kamenu ploču, kameni zidovi imaju značajan vizuelni uticaj u kući. Iako se koriste i mermer i travertin, granit je jedan od najčešće korišćenih opcija za unutrašnje zidove. Ako razmišljate o postavljanju granitne ploče ili granitnih pločica za zidove tuša ili druge zidove u kući, ovaj vodič će vas provesti kroz sve što treba da znate pre nego što se odlučite.

 Zašto instalirati granitne zidove?

Granit je jedna od najatraktivnijih i najtrajnijih površina koje ćete moći da pronađete. Ovaj neverovatan prirodni kamen može se naći u mnogo različitih uzoraka i boja, što olakšava dizajn sa granitom. Ako je pravilno zapečaćen, granit je otporan na vodu, mrlje i ogrebotine – što ga čini savršenim izborom za unutrašnje zidove, posebno pod tušem. Granit ćete morati ponovo zapečatiti otprilike jednom godišnje, iako je ovaj proces veoma brz i jednostavan. Postoji čak i mnogo zaptivača koje možete pronaći u bocama sa sprejom. Za redovno čišćenje, sve što će vam trebati je blagi sapun i topla voda. Granitni zidovi su odlična opcija za domove, visokokvalitetnog su izgleda, izdržljivosti i laki za održavanje.

Zidovi od granitnih ploča naspram zidova od granitnih pločica: koja je bolja opcija?

Bilo da odaberete granitne ploče ili granitne pločice za unutrašnje zidove, i jedno i drugo će imati pozitivan vizuelni uticaj na prostor. Ako želite da dobijete izgled koji je posebno upečatljiv, pokušajte da izaberete granitne ploče za zidove tuša. Kao što je pomenuto, ne samo da je granit jedan od najatraktivnijih materijala koji možete koristiti za unutrašnji zid, već je i jedan od najjačih. Granit će biti otporan na vlagu i vodu koju proizvodi tuš i kupatilo uopšte. Dok neki drugi prirodni kamen može imati moderan izgled, neće svaki kamen moći da izdrži elemente tuširanja kao što to može granit. Imajte na umu da, iako je granit otporan na oštećenja od tečnosti, moraćete da se uverite da je pravilno zapečaćen da bi takav i ostao. Ako vidite da vaš granit počinje da tamni, možda je vreme da ga ponovo zapečatite. Da li su granitna ploča ili granitne pločice bolja opcija, na kraju će biti stvar vašeg ličnog izbora.

Postoji mnogo sjajnih razloga da koristite granit u kući. Od radnih ploča do pozadinskih ploča, unutrašnjih zidova, prirodni kamen će dodati lepotu i funkcionalnost vašem prostoru. Takođe ćete imati stotine opcija za izbor u pogledu stila, tako da možete pustiti mašti da vas nosi kada tražite granitne zidove.