viber_image_2022-05-20_11-22-09-542-750x450

Granitna pozadina: Kako možete odabrati pravu?

Postavljanje granitne pozadine je odličan način da doprinesete visokokvalitetnom izgledu i funkcionalnim prednostima koje ćete dobiti od granitnih ploča. Jedan od najpogodnijih aspekata granitne pozadine je da možete napraviti jednu od iste ploče. Izbor ove opcije može stvoriti dosledan izgled koji je vizuelno veoma privlačan.

Koje su vaše opcije za granitne pozadinske ploče i kako ih možete suziti da biste napravili izbor koji je dobar za vaš dom, u nastavku:

Zašto odabrati granitnu pozadinu?

Postoji mnogo sjajnih razloga za odabir granitne pozadine. Granit je jedan od najatraktivnijih i najtrajnijih materijala od prirodnog kamena koji možete imati u svom domu. Umesto drugih tipičnih materijala za pozadinu, kao što su pločice, granitna pozadina može pomoći da se istakne prisustvo prirodnog kamena na vašoj radnoj površini.

Koje su uobičajene opcije pozadine?

Granit nije jedina opcija za pozadinu koja se može upariti sa vašom granitnom pločom. Možete odabrati da koristite drugu vrstu kamena ili da koristite pločice koje su uobičajene za pozadinu. Međutim, iako pozadinske pločice mogu izgledati lepo, moraćete da se pozabavite fugnama. Ovo možete izbeći tako što ćete izabrati da instalirate pozadinu ploče standardne visine ili pune visine.

Koje opcije visine imate za granitne pozadinske ploče?

Postoje dve uobičajene opcije visine zaptivke: standardna ili puna visina.

Standardna je pozadinska ploča od 4 inča koja će pokriti malu površinu zida iza vaše radne površine, dok će puna pozadina pokriti područje između vaše radne površine i gornjih ormara. Puna pozadina se takođe može proširiti do plafona na određenim mestima. Iako su ove standardne, možete imati prilagođenu visinu za pozadinu ako je zaista želite.

Koje su prednosti i nedostaci obe opcije visine?

Pozadina od 4 inča

Prednost: Nije tako skupo kao puna pozadina

Pozadina od 4 inča ne zahteva toliko materijala kao puna pozadina i stoga će vas koštati manje.

Prednost: Može se instalirati istovremeno sa vašom radnom pločom

Još jedna prednost posedovanja pozadine od 4 inča je ta što se može instalirati istovremeno sa vašom radnom pločom.

Prednost: Omogućava veće mogućnosti prilagođavanja

Pošto 4-inčna pozadina zauzima samo mali deo zida, moći ćete da ofarbate zid ili postavite pločicu iznad pozadine bez potrebe da brinete ako budete želeli da ih promenite kasnije.

Nedostatak: Ne štiti ceo zid na način na koji to čini puna pozadina. Jedan od nedostataka 4-inčne pozadine je taj što ne štiti ceo vaš zid na način na koji to čini puna pozadina. Zbog toga će većina vašeg zida i dalje biti izložena potencijalnim opasnostima u kuhinji kao što je mast. Jedan od načina da umanjite negativan aspekt ovoga je da instalirate punu pozadinu iza šporeta dok 4-inčnu pozadinu možete instalirati iza radne ploče.

Puna pozadina

Prednost: Upečatljiv izgled koji će naglasiti izgled vaše radne površine

Korišćenje ploče od istog granita koju ste koristili za svoju radnu ploču stvoriće izgled koji je ujednačen i vizuelno upečatljiv.

Prednost: Lako se čisti i održava

Granitne ploče se lako čiste i održavaju, što čini pozadinu pune visine idealnom opcijom za svaku kuhinju.

Prednost: Neće imati linije za fugiranje kao što su pločice

Još jedna prednost potpunih pozadinskih obloga je ta što nemaju linije za fugiranje kao što imaju pozadinske pločice. Ovo će pomoći da se površina lakše očisti.

Nedostatak: Koštaće više od 4-inčne pozadine

Kao što se može očekivati, više materijala će biti skuplje. Međutim, između lepote i izdržljivosti koju ćete dobiti od pune pozadine, cena može biti itekako vredna toga.

Odabir granitne pozadine je odličan način da poboljšate izgled vašeg doma. Između vaše pozadine i vaše granitne radne ploče, ovaj divni prirodni kamen će imati značajno prisustvo u vašem domu.